Élet-Stílus

Argentin bajnok az Estudiantes – videó

Bajnokot avattak Argentínában: az Estudiantes labdarúgócsapata ötödször ért fel a csúcsra, ezt megelőzően négy éve, ugyancsak az őszi bajnokságban, az Aperturában szerzett aranyérmet.

Az utolsó forduló döntött a bajnoki címről Argentínában. Sokáig úgy tűnt, hogy az éllovas Estudiantes és a Vélez Sarsfield versenyfutásában egyelőre nem hirdetnek győztest, miután utóbbi 2-0-ra vezetett a Racing Club vendégeként, miközben a rivális a hajrához közeledve döntetlenre állt a vendég Arsenal szemben. Ekkor a La Plata-i csapatnak és a Véleznek is 43 pontja volt, amely egy mini rájátszást, egy mérkőzéses döntőt eredményezett volna, amennyiben így marad a végéig – de nem maradt így…

Aranyat érő gólok

Az Estudiantes ugyanis a hajrában két gólt is szerzett, mindkettőt Rodrigo López fejelte. Bár az első találatot eleinte Gaston Fernándeznek adták, a visszajátszásból kiderül, aligha ért bele a labdába a kapu előtt, de persze mozdulatával így is becsapta az Arsenal hálóőrét. Cristian Campestrini aztán a 87. percben újabb gólt kapott. Ez azonban már száz százalékig Lópezé volt, ívelt bólintása után a labda a bal felső sarokban landolt.

A tavaly Libertadores-kupa-győztes Estudiantes ötödik bajnoki címét szerezte meg, 2006-os Apertura-sikerét követően diadalmaskodott ismét. Az edző, az 56 esztendős Alejandro Sabella játékosként kétszer nyert bajnokságot az Estudiantesszel (1982, 1983), és most szakvezetőként is aranyérmet szerzett a La Plata-i klubbal.

Apertura, 19. forduló:
Estudiantes-Arsenal 2-0 (0-0)
Gól: López (73., 87.)

Racing Club-Vélez Sársfield 0-2 (0-1)
Gól: J. Martínez (23.), Moralez (57.)

A végeredmény:
1. Estudiantes 45
2. Vélez Sarsfield 43
3. Arsenal 32

Ajánlott videó

Olvasói sztorik