Élet-Stílus

Remekeltek a magyarok Eindhovenben

Mutina Ágnes 400 gyorson, Verrasztó Evelyn 100 vegyesen győzött, míg Biczó Bence révén egy bronzérem egészítette ki a szombati magyar éremkollekciót kollekciót az eindhoveni rövidpályás Európa-bajnokságon.

A délelőtti előfutamok során a 400 méter gyors nagy esélyese, Federica Pellegrini pánikrohama miatt 150 méternél nemes egyszerűséggel kimászott a medencéből, ezzel Mutina Ágnes lépett elő aranyvárományossá – és nem is okozott csalódást. Rendkívül taktikus versenyzéssel a táv második felében meglépett, és egy másodperces előnnyel győzött. Ugyanebben a számban 800-on ezüstérmes Kapás Boglárka negyedik lett.

Alaposan felborította a várakozásokat a 100 méteres vegyesúszásban Verrasztó Evelyn, ugyanis mindenki a holland világrekorder, Hinkelien Schreuder sikerére készült, az eredményhirdetéshez a holland sportminisztert és a helyi szövetség elnökét írták be – ehhez képest meglehetős csönd ülte meg az eindhoveni uszodát, amikor Verrasztó csaknem egy testhossznyi hátrányát ledolgozva a táv második felében parádézott.

Mellen utolérte Schreudert, a gyorsúszóversenyt pedig megnyerte egy jó benyúlással, s 59.53-mal győzött. Verrasztó Evelyn Schreudert négy századdal verte meg, majd – akárcsak a 200 vegyes sikere után – kezével szívet formálva üzent kedvesének.

A férfiak között egy újabb ifjúsági olimpiai bajnok tette le a névjegyét: Biczó Bence bronzérmes lett 200 pillangón – ebben a számban Verrasztó Dávid hetedik lett.

Az utolsó napra kvalifikálta magát Dara Eszter és Jakabos Zsuzsanna 100 pillangón (bár utóbbinál elsősorban a 400 vegyesre kell figyelni), míg a szingapúri ifiolimpiai érmesek közül Bernek Péter 14. lett 100 háton, Zámbó Balázs pedig 11. 1500 méter gyorson.

Aranyszavak

Mutina Ágnes: „Sikerült úgy úsznom, ahogy elterveztem, igaz, az utolsó hossz már nagyon-nagyon fájt, de azt hajtogattam magamban, csak nem érnek utol. Külön öröm, hogy itt, Eindhovenben sikerült megnyernem életem első felnőtt Európa-bajnoki címét, hiszen két éve ugyanebben az uszodában szereztem az első érmemet.”

Verrasztó Evelyn: „Nagyon érdekes, tavaly mindenáron meg akartam nyerni ezt a számot, ugyanakkor nem sikerült, most annyira nem izgatott, és összejött. Boldog vagyok, holnap meg nekimegyek a kétszáz gyorsnak, szerintem bármi lehet.”


Eredmények

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik