Élet-Stílus

Petrov: majdnem elengedtem Alonsót

Vitalij Petrov, a Renault orosz pilótája azt mondta, megfordult a fejében, hogy maga elé engedi Fernando Alonsót a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíjon.

„Egy pillanatig arra gondoltam, hogy engedjem előzni, aztán gyorsan letettem erről. Eszembe jutott a 2008-as vb utolsó versenye, amikor Vettel volt hasonló helyzetben. Ő sem engedte maga elé a későbbi világbajnok Hamiltont, akit egy később történt másik előzés segítette a vb-címhez” – nyilatkozta a Petrov a Szport Ekszpressz című lapnak.

Az orosz versenyző – aki végig maga mögött tartotta Alonsót, ezzel nagy része volt abban, hogy a spanyol csak hetedik lett, s elvesztette a vb-címet – elmondta, hogy a pálya amúgy sem kedvez az előzéseknek. „Más pályán Alonso biztosan elém került volna, hiszen sokkal gyorsabb, de most csak egyszer próbálkozott, azt pedig kivédtem.”

A Ferrari pilótája nehezen viselte, hogy nem tudta megelőzni Petrovot, s a leintést követően rendkívül sportszerűtlen módon „be is mutatott” az orosz vetélytársának.

Hülkenberg távozik

Bemutatkozó szezonja után távozik a Forma-1-es Williams csapattól Nico Hülkenberg, a másik pilóta, a brazil Rubens Barrichello ugyanakkor a következő szezonban is az istálló versenyzője lesz. A 23 éves német elárulta, hogy szívesen maradt volna, de mivel a vezetőkkel nem tudtak megállapodni a folytatásról, nem hosszabbították meg az év végén lejáró szerződést. Menedzsere, Willi Weber más csapatokkal tárgyal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik