Élet-Stílus

A tízgólos vereség ellenére maradhat az edző

A PSV ellen elszenvedett 10-0-ás vereség ellenére is megtarthatja az állását Mario Been, a Feyenoord edzője.

A Feyenoordnál továbbra is bíznak Mario Been vezetőedzőben, annak ellenére, hogy a csapata a klub történetének legsúlyosabb vereségébe szaladt bele Eindhovenben: 10-0-ra kapott ki a Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó PSV-től. (A magyar válogatott szélső két gólt lőtt). A 14-szeres holland bajnok rotterdami klub jelenleg a 15. helyen áll a 18 csapatos élvonalban, és 16 pont a hátránya az élen álló eindhoveniek mögött.

Leo Beenhakker technikai igazgató ugyanakkor az edzőcsere helyett azt jelentette be hétfőn, hogy az elöljárók továbbra is bíznak Beenben, aki játékosként hat éven át szolgálta a Feyenoordot, amelynél az edzői karrierjét is kezdte segédtrénerként.

Sőt, a szurkolók is kiállnak a 46 éves szakvezető mellett. Hollandiai beszámolók szerint a Feyenoord-rajongók érhetően dühösen várták Rotterdamban a csapatot szállító buszt, de ellentétben a futballistákkal, Beent nem szidták, inkább a nevét kántálták. Elvégre nem ő tehet arról, hogy komolyabb célok elérésére alkalmatlan a jelenlegi játékoskeret.

A megalázó 10 gól…

„A szezon előtt éreztük, hogy nehéz év vár ránk, mert részben pénzügyi okok miatt gyengültünk. Ugyan sok fiatal tehetség van a keretben, de a tehetség nem egyenlő a minőséggel” – mondta Beenhakker, aki szerint 0-10-zel „történelmi mélypontra került a csapat”, de „mivel már nem lehet visszapörgetni az időt”, így a vezetőség előre tekint, és továbbra is Beennel képzeli el a jövőt. Persze kérdés, hogy meddig lesz ez így…

Vajon akkor is így marad ez, ha a Feyenoord a következő fordulóban, a tabellán éppen mögötte, az utolsó előtti helyen álló Venlo ellen, a „kiesési rangadón” is megbotlik?!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik