Élet-Stílus

Csütörtök a brit Sziget

Vállalhatóan erős napnak ígérkezik a csütörtök is a Szigeten. A britek mindenképp otthon érezhetik magukat a nagyszínpadnál, öt fellépőből négy a szigetről jött a Szigetre.

A nagyszínpadot a Sex Pistols utáni zenekarával, a Public Image Limiteddel (PiL) fellépő punk “fenegyerek”, Johnny Rotten veszi birtokba este hattól. A narancshajú punknyugdíjas provokatív személyisége révén mindig elsőrangúan szórakoztató. A PiL 1992-től 2009-ig nem is létezett, Lydon (alias Rotten) ez idő alatt megint a „Pistolsszal” koncertezgetett a világban (így 2008-ban a Szigeten), illetve szólóanyagot adott ki. Aztán az énekes tavaly újra összerántotta a bandát, akikkel Budapesten is fellép.

A szintén brit Specials, amely a PiL-t követi a nagyszínpadon egyfelől arról híres, hogy a legelső ska-reggae zenekar, amelyben fehérek és feketék együtt játszottak, másfelől, hogy Guy Ritchie filmjében a Blöffben sokszor felcsendül a Ghost Town című számuk, nem kevésbé fontos, hogy a New Musical Express idén életmű díjjal jutalmazta őket.


“Nincs olyan, hogy tipikus Faithless-rajongó, és ezt imádom.” – mondta egyszer a zenekar frontembere Maxi Jazz. Éppen ezért a Sziget lassan nem is lehet meg Faithless nélkül. Eddigi magyarországi jelenéseiken rendre nagy tömegek gyűltek össze és tomboltak a Salva Mea, az Insomnia, a God Is A DJ vagy a We Come 1, számokra. Nyilvánvaló, hogy most sem lesz másként a csütörtöki nagyszínpados fellépésük során sem.


A magyar felhozatalból a Qualitons koncertje figyelemre méltó Kovács Katival, akik az A38-Wan2 színpadon játszanak majd. A Qualitons az egyik legjobb hazai live band, Kovács Katival futó műsoruk pedig osztatlan elismerésnek örvend.


Žagar átfogó műsorral, átdolgozásokkal és egy új számmal készült a Szigetre. A zenekar sikertörténete 2002-ben a Local Broadcast c. albummal indult, amelyet a Wan2 magazin minden idők legfontosabb 50 magyar lemeze közé sorolt 2004-ben a Szezon c. film zenei anyagát hordozó Eastern Sugar lemez lendített ismét a zenekar sikerein, majd a 2007-es évvel egy új tag és a Cannot Walk Fly Instead album érkezése olvasztotta a köztudatba a Žagar nevét.

A The 69 Eyes Finnország legismertebb és leglátványosabb hard rock zenekara, amely 2009 nyarán ünnepelte huszadik évfordulóját. Legújabb lemezükön, érezhetően az általuk kidolgozott goth ‘n’ roll hangzáson képesek voltak vérfrissítést végrehajtani. A Slayerrel és a Monster Magnettel korábban együtt dolgozó producer Matt Hyde munkája és lelkesítő hatása szerencsére hallatszik a rögzített felvételen. A korábbiaknál merészebb goth ‘n ‘rock show idén Budapestre, a Hajógyári-szigetre is elérkezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik