Élet-Stílus

Elszállt a Loki esélye

A Debrecen aligha reménykedhet újabb BL-szereplésben, miután 2-0-ra kikapott a vendég FC Baseltől.

A Debrecen a BL selejtezőjének harmadik körének odavágóján a papíron esélyesebb svájci bajnokot fogadta Újpesten. Az FC Basel nem tűnt félelmetesnek, az viszont kiderült róla, hogy rendkívül szervezett és a szerencsével sem áll éppen hadilábon.

Annak ellenére, hogy kissé óvatos futballal rukkolt elő, a Debrecennek több helyzete is volt az első félidőben: Coulibaly lövését Costanzo bravúrral védte, majd Rezes fejelt alig mellé, később Yannick és Varga József is betalálhatott volna. Előbbi lövésébe azonban belevetődtek a védők, míg utóbbi 12 méterről – már hátrányban – a kapu fölé durrantott.

Az FC Basel Shaqiri közeli fejesével riogatott, Verpecz azonban védett. A debreceni kapus azonban a 34. percben Stocker megpattant löketével szemben már tehetetlen volt, hiába nyújtózkodott, a labda a bal alsó sarokban pihent meg.

A szünet után becsülettel ment előre a Debrecen, de komolyabb helyzetet sokáig nem tudott kialakítani. Abraham csaknem kisegítette a Lokit, védő csúsztatását Costanzo védte, majd a Loki legnagyobb egyenlítési lehetőségénél, Varga ziccerénél is résen volt.

Az FC Basel a második félidőben elsősorban az eredmény megtartására figyelt, ugyanakkor Shaqiri révén így is akadt egy nagy helyzete (Verpecz lábbal hárított), sőt, Frei szabadrúgása sem volt veszélytelen, majd a végén egy jól eltalált távoli lövéssel meg is duplázta előnyét. A csereként beállt Xhaka 30 méterről lőtt a bal alsó sarokba.

A 2-0-ás hazai vereség után a Loki csak a csodában bízhat a jövő keddi visszavágón. Valószínűnek tűnik, hogy az Európa Ligába kerül majd át a magyar aranyérmes.

Nyilatkozatok

Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere:
„Több volt számunkra ebben a mérkőzésben. A második félidőben nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, sajnos a Basel csak ennyit engedett nekünk, nem tudtunk fölé kerekedni. Úgy érzem, nem érdemeltünk vereséget.”

Thorsten Fink, a Basel vezetőedzője:
„Elégedettek vagyunk az eredménnyel. Remélem, fogunk még ennél jobban játszani”.


BL-selejtező, 3. foruló, 1. mérkőzés:
Debreceni VSC-FC Basel (svájci) 0-2 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, v.: César Muniz Fernández (spanyol)
Gól: Stocker (34.), Xhaka (92.)
Sárga lap: Cabral (50.), Stocker (84.)
Debrecen: Verpecz – Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Fodor – Czvitkovics, Kiss, Varga, Yannick (Dombi, 74.) – Rezes (Farkas, 54.), Coulibaly
FC Basel: Costanzo – Inkoom, Abraham, Cagdas, Safari – Shaqiri (Tembo, 62.), Huggel, Cabral, Stocker (Xhaka, 89.) – Frei, Zoua (Almerares, 76.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik