Élet-Stílus

Az NHL érvénytelenítette Kovalcsuk szerződését

Az NHL érvénytelenítette Ilja Kovalcsuk és a New Jersey Devils közötti rekordszerződést, mivel a gyanú szerint a felek megpróbálják kijátszani a klubokra vonatkozó fizetési maximumot.

A kétszeres világbajnok orosz csatár 17 évre, összesen 102 millió dollárért írt alá, így a csapat idényenként átlagosan 6 millió dollárt számolna el a hokisra, és ekkora összeggel terhelné a szezonként megengedett keretet.

Csakhogy a háromszoros All Star-válogatott a szerződésének első tíz évében összesen 95 millióval gazdagodik, majd az utolsó hét idényben csak 7 millióval. A liga álláspontja szerint valószínűtlen, hogy Kovalcsuk 44 esztendős korában vonulna vissza, és az NHL történetének leghosszabb szerződése arra szolgál, hogy az éves fizetési átlagot csökkentsék általa.

A 621 profiligás mérkőzésen 642 pontot (338 gól, 304 gólpassz) gyűjtő Kovalcsuk annyit közölt, hogy a 17-es a kedvenc száma (a legendás Valerij Harlamov iránti tisztelet miatt játszik ebben a mezben), július 17-én döntötte el, hogy 17 évre szeretne aláírni, és azért maradt a New Jerseynél – noha rengeteget helyre csábították -, mert ott lehet esélye Stanley Kupát nyerni.

Kovalcsuk volt az NHL történetének első orosz játékosa, aki a legelőkelőbb helyen kelt el a fiatal hokisoknak tartandó választáson, a drafton, még 2001-ben.

Az Atlanta Thrashers színeiben 2004-ben gólkirály lett, idén februárban a Devilshez cserélték, de a rájátszásban már az első körben kiesett a gárda.
“Ez egy befejezetlen munka, ezért kívánom folytatni” – mondta a tavalyi vb legjobbjának választott támadó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik