Élet-Stílus

Javulniuk kell a braziloknak

Dunga, a Chilét 3-0-ra legyőző brazil válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, együttese jól játszott, ám minden területen javulnia kell, ha meg akarja nyerni a dél-afrikai világbajnokságot.

„Nagyon szép meccset játszottunk, Chile kiválóan futballozott, jól járatta a labdát, de végig kiegyensúlyozottak voltunk, s uraltuk a mérkőzést. Ezzel együtt sokat kell még javulnunk, ha meg akarjuk nyerni a vb-t” – mondta Dunga a hétfői találkozó után.

Dunga Kaká újabb sárga lapja miatt bosszankodik (MTI/EPA)

Dunga Kaká újabb sárga lapja miatt bosszankodik (MTI/EPA)

A játékosként 1994-ben vb-győztes tréner a sajtótájékoztatón külön kitért Kaká újabb sárga lapjára: „Ez egy nagyon komoly probléma, nem szeretném, ha még egyszer eltiltanák. Nem is igazán értem, hogy a technikás játékosokat miért figyelmeztetik lappal azonnal, a rendszeresen rugdosódók pedig miért nem kapnak semmit sem…?!”

A chilei kapitány, Marcelo Bielsa csalódott volt a találkozót követően, ám elismerte a brazil-siker jogosságát. „Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a brazilok túl erősek voltak nekünk. Sajnos képtelenek voltunk lelassítani őket. Nehéz ellensúlyozni az egyéni képességek közötti nagy különbséget, s ez most sem sikerült” – mondta a szakvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik