Élet-Stílus

Brazil ujjgyakorlat

Brazília bejutott a legjobb nyolc közé a világbajnokságon, miután hétfőn a nyolcaddöntőben 3-0-ra győzött Chile ellen.

Érdekesség, hogy a chileiek világbajnokságon ezt megelőzően eddig kétszer jutottak el az egyenes kieséses szakaszig, és mindkét alkalommal (1962: elődöntő, 1998: nyolcaddöntő) a brazilokkal szemben búcsúztak.

A várakozásoknak megfelelően a brazilok irányították a játékot, ugyanakkor a chileiek nem adták fel a támadások lehetőségét. A rivális szorításában az ötszörös világbajnok eleinte nehezen jutott el helyzetig, ennek ellenére Maicón jobb oldali szögletét követően mindenki fölé emelkedő Juan révén megszerezte a vezetést.

A chileiek ekkor kitámadtak, a braziloknak pedig négy perc elegendő volt ahhoz, hogy egy kontrával megduplázzák előnyüket. Robinho passzolt a középen álló Kakához, aki egy finom mozdulattal Luis Fabianót hozta helyzetbe, a támadó elvitte a labdát Bravo mellett és az üres kapuba passzolt.

Kaká örül Juan gólja után (MTI/EPA)

GALÉRIA

A brazilok azzal a tudattal jöhettek ki a második félidőre, hogy az ezt megelőző mind a 33 olyan világbajnoki mérkőzésüket megnyerték, amelyen kétgólos előnyben voltak. Dunga együttese ennek fényében magabiztosan tartotta előnyét, majd egy remek Ramires megindulás nyomán Robinho csavart a kapuba. Ezzel minden eldőlt, bár a hajrában Suazo emelése súrolta a lécet, a chilei feltámadás elmaradt.

A brazilok pénteken a negyeddöntőben a hollandokkal találkoznak.

vb, nyolcaddöntő

Brazília-Chile 3-0 (2-0)
Johannesburg, Ellis Park Stadion, 54.096 néző. Vezette: Webb (angol)
Gól: Juan (34.), Luís Fabiano (38.), Robinho (59.)
Brazília: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Juan, Bastos – Ramires, Gilberto Silva, Dani Alves – Kaká (Kléberson, 81.), Robinho (Gilberto Melo, 85.) – Luís Fabiano (Nilmar, 76.)
Chile: Bravo – Isla (Millar, 62.), Contreras (Tello, 46.), Fuentes, Vidal – M. Gonzalez (Valvidia, 46.), Carmona, Jara – H. Suazo, Beausejour, Sanchez

Ajánlott videó

Olvasói sztorik