Élet-Stílus

Megbolondult az időjárás

Hétfőn országszerte ömlött az eső, sok helyen jégeső és erős szél okozott károkat. Keddre már UV-riasztást adtak ki, szerdára visszatérnek a záporok, zivatarok. Hétvégére kevés esőt jósolnak, a kánikula egyelőre nem tér vissza.

A hétfői esőzések ismét az ország északkeleti régióit sújtották a leginkább, ahol hosszú időn keresztül változatlan intenzitással szakadt az eső. A szél helyenként meghaladta a 100 km/órás sebességet, diónyi jég hullott.

Éjszaka azonban csökken a felhőzet, és keddre gyökeresen megváltozik a helyzet: a sok napsütés és 21-29 Celsius-fokos nappali hőmérséklet mellett az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) UV-B-riasztást adott ki. Délután nyugatról újabb felhősödés kezdődik, és a nyugati megyékben csapadékra is számíthatunk – mondta el az fn.hu-nak Vadász Vilmos meteorológus, az OMSZ munkatársa.
Szerdán ismét a Földközi-tengerről érkező frontrendszer egy intenzívebb szakasza éri el Magyarországot. Északon többfelé, délen kevesebb helyen várható zápor, zivatar, amiket a hétfőihez hasonló szélsőségek jellemeznek majd. A hőmérséklet északon 19-25, délen 25-30 fok között várható. Csütörtökön még inkább az északi országrészben várható gyenge eső, majd pénteken a több-kevesebb napsütés mellett több helyen várható zápor, zivatar. Mindkét nap 22-28 fokot jósolnak.

A hétvégén már csak szórványosan várható csapadék, de a hőmérséklet némileg elmarad az átlagtól: 20-26 fokot mérhetünk majd. Vadász Vilmos azonban felhívja a figyelmet, hogy a hosszabb távú előrejelzés a következő napokon mért adatok alapján még módosulhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik