Élet-Stílus

Megvan az évtized gyermekkönyve

A szakma szerint a Friss Tinta! című antológia, a közönség szerint Bartos Erika Anna, Peti és Gergő kötetsorozata, a két lista összesítése alapján pedig Berg Judit Rumini című könyve lett az évtized gyermekkönyve.

Megvan az évtized gyermekkönyve 1

A „Tíz év ötven gyermekkönyve” figyelemfelkeltő akcióval az értéket hordozó magyar gyermekkönyvekre kívánta felhívni a figyelmet a Gyermekkönyvszerzők és Illusztrátorok Egyesülete, az Egyszervolt.hu gyermekkulturális honlap szerkesztősége és a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat szerkesztősége. A figyelemfelkeltés formája ez esetben egy reprezentatív ajánlati lista összeállítása volt.

Ebben húsz, a gyermekirodalom és a gyermekkönyvek világában jártas, a gyermekek kulturális nevelése iránt elkötelezett szakmai szervezet, intézmény és szerkesztőség működött együtt.

Összesen 210 kötet illetve kötetsorozat került az ajánlati listára, melyről a közönség is kiválaszthatta a maga kedvencét.

A teljes kínálat, a közönség- és a szakmai szavazás végeredménye, valamint a kettő összesítésével kialakult „abszolút” lista folyamatosan megtekinthető itt. .

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik