Élet-Stílus

Hoki-vb: edzőmeccs a horvátok ellen

Harmadik mérkőzését is megnyerte a magyar jégkorong-válogatott a szlovéniai divízió I-es világbajnokságon: a dél-koreaiakkal és a lengyelekkel szembeni sikert követően kedden 8-0-ra győzött a horvátok ellen.

Ted Sator szövetségi kapitány együttese gyorsan tudatosította ellenfelében, hogy jóval jobb nála: a 4. percben 26 másodperc alatt két gólt szerzett, majd ehhez még egyet tett hozzá az első harmad végéig. A második szakaszban öt további magyar találat esett, ezzel végleg eldőlt a mérkőzés.

A magyarok két sikerrel megvívott mérkőzés után készülhettek a keddi összecsapásra, már csak ezért is egyértelműen esélyesek voltak a győzelemre a pont nélküli horvátokkal szemben. Gyorsan jött is az első két magyar találat, Vas Márton és Fekete 26 másodperc különbséggel “köszönt be”. A horvátok gyakorlatilag nem lőttek kapura, fellángolásaik sem voltak az első harmadban, melynek végén Peterdi emberelőnyben nem hibázott közelről.

A második szakaszban folytatódott az örömhoki, gyakorlatilag akkor esett gól, amikor csak akarták a magyarok. A záróharmadban vb-újoncot avatott a válogatott: Hetényi helyett Rajna állt a kapuba, ám sok dolga neki sem akadt.

Nyolc alkalommal örülhettek a magyarok (MTI)

Nyolc alkalommal örülhettek a magyarok (MTI)

“A második szünetben szólt a kapitány, hogy álljak be – mondta Rajna Miklós a mérkőzés után. – Eleinte kicsit izgultam, de aztán levetkőztem a lámpalázat. A többi játékos persze viccelődött velem, de a titkokat nem árulhatom el. Nagyon jó volt a hangulat, élveztem, hogy védhetek.”

“A horvátok nagyon rosszul védekeztek, nem tudtak bennünket követni, sokat lehettünk üresen, és könnyű gólokat szereztünk. Két harmadon át nagyon jól összpontosítottunk” – foglalta össze a történteket Magosi Bálint, aki az első világbajnoki gólját szerezte.

“Nem kell ezzel a meccsel sokat foglalkozni. Könnyű ellenfél volt a horvát csapat. Azért persze jólesik, hogy háromszor is betaláltam, de a legfontosabb a magabiztos győzelem” – fogalmazott a mesterhármast ütő Peterdi Imre, aki az első kerethirdetésénél még be sem került a bő keretbe.

“Minden győzelmet meg kell becsülni. Most az volt a legfontosabb, hogy mindenki szerephez jusson, és nyerjünk lehetőleg jó játékkal. Ez sikerült is. Menni kell tovább, szerdán jönnek a britek, ellenük más lesz” – összegzett Ted Sator szövetségi kapitány.

Szerdán – szintén 16:30-kor – a brit csapat lesz az ellenfél. A britek eddig pontveszteség nélkül állnak, ám még kedd este még találkoznak a feljutásra szintén esélyes szlovénokkal.

Divízió I-es vb, Ljubljana, 3. forduló:
Magyarország-Horvátország 8-0 (3-0, 5-0, 0-0)
Gól: Vas M. (4.), Fekete (4.), Peterdi (16., 25., 33.), Ladányi (27.), Svasznek (30.), Magosi (33.)
Lengyelország-Koreai Köztársaság 5-2

Szlovénia – Nagy-Britannia 4-3 – h.u.
Az állás:
1. Magyarország 9 pont, 2. Szlovénia 8, 3. Nagy-Britannia 7, 4. Lengyelország 3, 5. Koreai Köztársaság 0 (5-11), 6. Horvátország 0 (2-22)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik