Élet-Stílus

Doppingolt a világbajnok magyar birkózó?

A világbajnok Kiss Balázs fennakadt egy korábbi doppingvizsgálaton, és emiatt nem léphetett szőnyegre a Bakuban zajló birkózó-Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a tavalyi kötöttfogású vb aranyérmesét március 19-én ellenőrizték, és mintájában anabolikus szteroidszármazékot találtak.

„Bakuban tudtam meg az eredményt, amikor a versenyre koncentráltam – nyilatkozta a 96 kilós Kiss Balázs. – Abban bízom, hogy a B próba ezt az egészet úgy elsöpri, mint egy rossz álmot. Ez egyszerűen nem életszerű. Ha tudom, hogy bármikor kereshetnek, hiszen jelezték, megtennék egy ilyen öngyilkos lépést? Ráadásul az sem épeszű emberre vallana, ha olyan szert vennék be, amelyik húsz évre visszamenőleg kimutatható…”

A magyar birkózó kifejtette: a válogatott keretben kapott táplálékkiegészítőket akkreditált doppinglaboratóriumban ellenőrzik, emellett vannak saját kiegészítői is, amelyek egyszerű, patikában kapható szerek. „Azokat már évek óta használom, eddig mégis minden ellenőrzéskor tiszta voltam” – tette hozzá a fentiekhez Kiss Balázs.

A magyar birkózók közül eddig csak néhány éve a nehézsúlyú Deák Bárdos Mihály edzőpartnere, Branda Gyula kapott kétéves eltiltást tiltott szer használatáért.

Négy bronz a termés

A 120 kilós Deák Bárdos Mihály kiesett, így a magyar csapat négy bronzéremmel zárta a küzdelmeket. A tavaly Eb-bronzérmes kötöttfogású versenyző a negyeddöntőben 2-0-ra kikapott a svéd Johan Magnus Eurentől, aki ezt követően szintén alulmaradt, így nem vitte magával Deák Bárdost a vigaszágra. A nap folyamán a 84 kilós Fodor Zoltán is búcsúzott vasármap. A magyar küldöttség négy bronzéremmel zárt Bakuban: szombaton a kötöttfogású Módos Péter (55 kg), Lőrincz Tamás (66) és Bácsi Péter (74), míg csütörtökön Sastin Marianna (59) állhatott fel a dobogó alsó fokára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik