Élet-Stílus

Életet mentett a klubelnök

A bolgár élvonalban szereplő Szlavia Szófia klubelnöke megmentette egyik játékosa életét, aki lenyelte a nyelvét, miután elveszítette az eszméletét.

Megmentette a klub egyik junior játékosának életét a Szlavia Szófia elnöke: Ventsziszlav Sztefanov a pályára szaladva nyújtott segítséget Radomir Nikovnak, amikor az egy ütközést követően elvesztette eszméletét, és hátracsúszott a nyelve. A bíró az esetnél nem állította meg a játékot, az elöljáró azonban – helyi sajtóhírek szerint – nem hezitált.

„Láttam, hogy összeesik a srác, nem volt szükségem engedélyre ahhoz, hogy bemenjek a pályára, és segítsek neki. Ilyen helyzetben bármikor bárkivel hasonlóan járnék el, nemcsak akkor, ha Szlavia-játékosról lenne szó” – idézte az MTI a klubelnök szavait.

Hasonló életmentésre Magyarországon is akadt már példa. Nyilasi Tibor a Ferencváros edzőjeként az egyik edzésen eszméletét vesztő Udvarácz Milánon is segített. A korábbi válogatott csatár ahogy egykor a kapu előtt, a bajban is gyorsan feltalálta magát: azonnal a játékosához rohant, és egy faággal piszkálta ki a kapus lenyelt nyelvét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik