Élet-Stílus

Iggy Pop is halhatatlan lett

Helyi idő szerint hétfő este nevezték ki a Halhatatlanok Csarnokának legújabb tagjait. Iggy Pop mellett a svéd popegyüttes, az ABBA és a reggae-csillag Jimmy Cliff is csatlakozhattak a Hall of Fame illusztris társaságához.

A rock and roll dicsőségének csarnokába, vagyis a műfaj halhatatlanjai közé 1986 óta választanak tagokat. Az ohio állambeli Clevelandben meglepetést okoztak a rock műfaj szerelmeseinek azzal, hogy az Abbát és a Genesist is beválasztották a tagok közé. A kritikus hangok fel is erősödtek arra vonatkozóan, hogy az említett két együttes sokkal inkább a pop és nem a rock kategóriában alkotott maradandót.

Arra, hogy ki kerülhet végül a Halhatatlanok Csarnokába egyetlen egy – igen nagylelkű – kritérium létezik: a pályázóknak rendelkezniük kell legalább egy, 25 évnél régebbi lemezzel, vagy felvétellel. A kritikusok valószínűleg hamar elhallgatnak majd, hiszen a rock műfaj halhatatlanai közé már olyan nevek is befértek korábban, mint Madonna, Simon&Garfunkel, a The Beatles, vagy Eric Clapton.

Ajánlott linkek:

Félmeztelenül lett halhatatlan Iggy Pop (Quart)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik