Élet-Stílus

Futsal-Eb: oktatott a címvédő

A címvédő spanyol és a portugál csapat jutott be a Magyarországon zajló futsal Európa-bajnokság szombati döntőjébe.

A korábbi négyszeres győztes spanyolok a magyarok korai búcsújában főszerepet játszott cseheket oktatták az elődöntőben. A címvédő alig több mint hat perc alatt már 2-0-ra vezetett, és a folytatásban is futószalagon szállította a gólokat – végül nyolcat számolt a szerényebb képességű ellenfelére, amely egyébként nagy szívességet tett Spanyolországnak azzal, hogy a negyeddöntőben kiejtette a végső sikerre is esélyes olaszokat. Csehország válogatottja a hajrában Dlouhý révén szépített, a csapatkapitány egy pontos beadást követően közeli lövéssel állította be a 8-1-es végeredményt.

Nem volt esélyük a cseheknek (MTI)

Nem volt esélyük a cseheknek (MTI)

A spanyolok ellenfele Portugália lesz majd a szombati, debreceni döntőben, miután 3-3-at követően büntetőkkel legyőzte az Eb-újonc azeri együttest. Érdekes, hogy a honosított brazilokkal megerősített Azerbajdzsán a nyolc között ugyancsak 3-3-as döntetlenre végzett az ukránokkal szemben, akiket aztán a szétlövésben múlt felül. Most azonban nem volt szerencséjük az azerieknek, a brazil Thiago ugyanis a második párban hibázott, miközben valamennyi portugál játékos gólra váltotta a maga büntetőjét.

A döntő két résztvevője a csoportmérkőzések során már összemérte az erejét, és akkor a spanyolok simán, 6-1-re nyertek az Eb-k történetében először döntős portugálok ellen.

Eb, elődöntő (Debrecen):
Spanyolország-Csehország 8-1 (4-0)
Portugália-Azerbajdzsán 3-3 (1-2) – büntetőkkel 5-3

A további program:
A 3. helyért: Azerbajdzsán-Csehország, 18:00
Döntő: Portugália-Spanyolország, 20:30
(Mindkét mérkőzésre Debrecenben kerül sor.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik