Élet-Stílus

Drogbáék botlottak, Malawi tarolt – videó

Az Afrika-kupa egyik legnagyobb esélyesének tartott elefántcsontparti válogatott gólnélküli döntetlennel kezdte a szereplését. Malawi váratlanul könnyedén vert egy másik vb-résztvevőt.

Hivatalosan is kizárták hétfőn a togói labdarúgó válogatottat az Angolában zajló Afrika-kupáról, mert nem állt ki Ghána elleni csoportmérkőzésén. Emmanuel Adebayorék azért repültek haza – a miniszterelnökük külön kérésére -, mert beutazásukkor gépfegyverrel megtámadták az együttest szállító autóbuszt. A merényletben három ember, a sofőr, a szövetségi kapitány segítője és egy sajtószóvivő vesztette életét, további nyolcan pedig megsérültek.

A kizárás miatt csak két meccset rendeztek a kontinenstorna második napján. Kezdésként Malawi meglepően könnyedén, 3-0-ra intézte el Algériát. Az Afrika-kupára első alkalommal kijutó kiscsapat már az első félidőben lerendezte a labdát többet birtokló, de katasztrofálisan védekező ellenfelét.

Egy másik vb-résztvevő, az Afrika-kupa egyik legnagyobb esélyesének tartott Elefántcsontpart is botlott a nyitómeccsén. A Didier Drogbával kiálló favorit nyomasztó fölényben futballozott (70 százalék labdabirtoklás), a kaput azonban képtelenek voltak eltalálni. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Burkina Faso ellen két egyértelmű tizenegyest nem adott meg a játékvezető.

afrika-kupa, csoportkör, 1. forduló

A csoport:
Malawi-Algéria 3-0 (2-0)
Gól: Russel (17.), Kafoteka (36.), Banda (48.)

B csoport:
Elefántcsontpart-Burkina Faso 0-0

Keddi program
C csoport:
Egyiptom-Nigéria, Benguela 17 ó (Eurosport)
Mozambik-Benin, Benguela 19:30 ó (Eurosport)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik