Élet-Stílus

A bíróság szerint Briatore nem csalt

Egy francia bíróság eltörölte Flavio Briatore örökös eltiltását, amelyet a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) rótt ki rá még szeptemberben.

Az ügy előzménye, hogy a 2008-as Szingapúri Nagydíjon Nelson Piquet Jr., a Renault vezetőinek, elsősorban Flavio Briatore utasítására szándékosan okozott úgy balesetet a 13. körben, hogy a biztonsági autó a pályára jöjjön, így a korán tankoló Fernando Alonso jelentős előnyre tett szert a riválisokkal szemben, és végül a futamot is megnyerte.

A Renault csapat kétéves, felfüggesztett eltiltást kapott, a volt főmérnököt, Pat Symondsot öt évig kizárták a FIA-rendezvényekről, Alonsót felmentették, és az istállótól még augusztus elején menesztett „vétkes” brazil versenyzőt sem marasztalták el.

Sajtóértesülések szerint a FIA az ifjabb Piquet háromszoros Forma-1-es világbajnok édesapjától értesült először a történtekről, majd a versenyző is megerősítette ugyanezt.
Briatore – aki így ismét munkát vállalhatna a száguldó cirkuszban – tagadta, hogy bármi köze lenne az ügyhöz, ezért fordult a bírósághoz, amely most igazat adott neki.

Az olasz sportvezető eredetileg másfél millió eurós kártérítést is követelt, ám a bíróság „mindössze” 15 ezer eurót ítélt meg neki. A FIA ügyvédei már jelezték, várhatóan fellebbeznek a döntés ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik