Élet-Stílus

Ecclestone tartalékost aktiválna

Bernie Ecclestone nagyon szeretné, ha az egykori Jaguar- és Red Bull-pilóta, az elmúlt három szezonban tesztelőként kispadozó Christian Klien újra versenyzői állást kapna.

Christian Klien 2004 és 2006 között a Jaguar és a Red Bull színeiben összesen 48 Forma-1-es futamon indult, de 2007-től csak tartalékosi állást kapott.

A még mindig fiatal, 26 éves osztrák 2007-ben a Honda, 2008-tól pedig a BMW Sauber harmadik számú pilótája volt.

Klien az elmúlt két évben az F1-es kötelezettsége mellett a Peugeot csapatánál a Le Mans-szériá több futamán is indult, de nemrég jelezte, hogy az erre vonatkozó 2010-es döntésével még kivár, ugyanis Forma-1-es lehetőségre vár.

Ecclestone az osztrák ORF-nek nyilatkozva örömmel támogatta a pilóta terveit.
“Nagyszerű lenne, ha Christian ülhetne a Sauber másik autójába! Mindig is támogattam őt, és szerintem megfelelő csapat lenne számára” – mondta a jó öreg Bernie.

Klien a Jaguar és a Red Bull pilótájaként is helytállt (MTI/EPA)

Klien a Jaguar és a Red Bull pilótájaként is helytállt (MTI/EPA)

A nemrég végre indulási jogot kapott Saubernél eddig csak egy helyet töltöttek be, a Toyotánál szépen bemutatkozó újonc, Kamui Kobajasi kapott szerződést, viszont a másik helyért komoly tülekedés van.

Klienen kívül a jelöltek közé tartozik az elmúlt három évet végigszolgáló Nick Heidfeld, a mclarenes tesztelő, Pedro de la Rosa, az esetleg a Ferrari motorjaival árukapcsolásban érkező Giancarlo Fisichella, sőt talán a tulajdonosváltás után a Renault-tól szabadulni akaró Robert Kubica is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik