Élet-Stílus

MU: sima siker Ferguson jubileumán – videó

A címvédő Manchester United simán nyert Sir Alex Ferguson menedzser 900. angol bajnoki találkozóján, de az örömbe némi üröm is vegyült.

A hazai veretlenségét a hétvégén, az Aston Villával szemben elveszítő Manchester United a Wolverhampton ellen kiköszörülte a csorbát, egyszersmind győzelemmel ajándékozta meg a kispadot 900. bajnokiján koptató Sir Alex Fergusont.

A „vörös ördögök” Rooney büntetőből szerzett góljával kerültek lépéselőnybe a sérülésektől tizedelt, a Tottenham elleni győztes meccshez képes tíz új fiúval felálló Wolvesszel szemben, majd Vidics feje villant, így már a szünetben eldőlt a pontok sorsa. A második félidőben, a 66. percben a 3-0-ás végeredmény is kialakult, miután egy pazar támadás végén, Berbatov hátrahúzós passza után Valencia a léc alá vágta a labdát.

Manchester United-Wolverhampton 3-0

Győzelmével a MU pontszámban beérte a listavezető Chelsea-t, amely azonban szerda este könnyen visszaállíthatja a különbséget, hiszen a sereghajtó Portsmouth-t fogadja.

Sir Alex Ferguson és a manchesteriek örömébe némi üröm is vegyült kedden este, mivel egy újabb védő dőlt ki a sorból, jelesül az szezonbeli első bajnoki gólját szerző Vidics, aki így idő előtt fejezte be a mérkőzést. Még nem tudni, mennyire súlyos a szerb „torony” sérülése, Ferguson utóbb elmondta, elővigyázatosságból cserélte le a játékost.

Sunderland-Aston Villa 0-2

Ami pedig a „magyaros” csapatokat illeti: a Fülöp Mártonnal felálló Sunderland hazai környezetben kapott ki az Aston Villától, amely zsinórban harmadszor nyert a Premier League-ben, ráadásul valamennyiszer kapott gól nélkül. A fiatal hálóőrt, Kurucz Pétert a cserék közé nevező West Ham United pedig a Bolton otthonában maradt alul.

Premier League, 17. forduló:


Manchester United-Wolverhampton Wanderers 3-0 (2-0)


Gól: Rooney (30., 11-esből), Vidics (44.), Valencia (66.)

Sunderland-Aston Villa 0-2 (0-1)


Gól: Heskey (24.), Milner (61.)

Kiállítva: Cana (78., Sunderland)

Birmingham City-Blackburn Rovers 2-1 (1-0)


Gól: Jerome (12., 48.), ill. Nelsen (69.)

Bolton Wanderers-West Ham United 3-1 (0-0)


Gól: Li (64.), Klasnic (77.), Cahill (88.), ill. Diamanti (69.)



Szerdai program:

Burnley-Arsenal, 20:45
Chelsea-Portsmouth, 20:45
Liverpool-Wigan, 21:00
Tottenham-Manchester City, 21:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik