Élet-Stílus

Letették az esküt az olimpikonok

Letette az esküt a vancouveri téli játékokon szereplő magyar csapat szombaton a MOB közgyűlésén.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók részéről Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea, Darázs Péter és Knoch Viktor, a műkorcsolyázóktól Sebestyén Júlia, valamint a Hoffmann Nóra, Makszim Zavozin jégtáncpáros, továbbá az alpesi síelő Berecz Anna és Döme Zsófia, valamint a sífutó Tagscherer Zoltán, Bene Márton és Viczián Vera tett fogadalmat szombat délelőtt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlésén.

Zavozin részvétele egyébként egyelőre kétséges, mert az amerikai-orosz sportoló magyar állampolgársági kérelme még a köztársasági elnök aláírására vár. Ha nem kapja meg a magyar útlevelet, akkor a Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté páros utazik Kanadába.

A MOB vancouveri célkitűzése – mint azt korábban közölte – a pontszerzés, illetve hogy Magyarország a legjobb 30 közé kerüljön a nemzetek pontversenyben.

A legutóbbi téli ötkarikás játékokon, Torinóban 80 ország vett részt, ugyanakkor csak 26 szerzett pontot, a magyarok – Huszár Erika és Knoch Viktor révén – öttel zártak.

A magyar olimpiai delegációt Molnár Zoltán, a MOB főtitkára, az egészségügyi csapatot pedig Berkes István, a Sportkórház korábbi igazgatója vezeti majd Vancouverben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik