Élet-Stílus

Grosics: le a kalappal az U20-as csapat előtt

Grosics Gyulát meglepte az U20-as együttes vb-szereplése. Az Aranycsapat legendája az FN.hu-nak elmondta: régen nem látott ilyen jó magyar válogatottat.

Az Egervári Sándor által irányított U20-as válogatott az Aranycsapat után az első olyan magyar együttes, amelyik világbajnokságon beverekedte magát a legjobb négy közé.

„Igen, tudok erről, és szeretném, ha tolmácsolnák a csapatnak a jó kívánságaimat, meg azt, hogy nagyon szurkolok a fiúknak” – mondta a futballtörténelem egyik legjobb csapatának kapusa.

„A televízióban megnéztem a csapat legutóbbi, olaszok elleni mérkőzését. Bevallom, meglepett a mieink szereplése, de persze egyúttal nagy örömmel tölt el. Régen nem láttam ilyen kiváló magyar válogatottat, ez a társaság túllépte önmagát: a hozzáállása példaértékű, ráadásul eredményes is” – véli Grosics.

Nagyon szurkol az U20-as válogatottnak (Fotó: FN/Gáti András)

Nagyon szurkol az U20-as válogatottnak (Fotó: FN/Gáti András)

„Ráfért már ez a siker a labdarúgásunkra, amelyre mégiscsak szép jövő várhat, miután ilyen korosztályos csapata van” – tette hozzá a sportlegenda, aki az együttesből külön senkit sem emelt ki, de kérdésünkre azt azért megjegyezte, nagyon örül annak, hogy egy magyar kapus is meghatározó szerepet játszik a világbajnokságon” – utalt Gulácsi Péter teljesítményére.

Grosics kedden is ott ül majd a televízió képernyője előtt, és Ghána ellen is szurkol a csapatnak. A végeredményre nem kívánt tippelni, annyit azonban elmondott: az afrikaiak nyilván nem véletlenül jutottak el idáig, de a mieink – a magyar futball utolsó évtizedeitől idegen – „morális tartása reménykeltő”.

A korábbi klasszis az egészségi állapotát firtató kérdésünkre elmondta, állapota nem jó, de nem is rossz: „úgy fogalmaznék, hogy vegyesen vagyok, minden héten járok kontrollra, remélem, minden rendben lesz, ha pedig nem, akkor folytatódik, ami két éve elkezdődött, azaz kórházból ki, kórházba be…”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik