Élet-Stílus

Lauda: Schumi megbánta döntését

Niki Lauda szerint viszonylag egyszerű oka van annak, hogy Michael Schumacher elsőre igent mondott a Ferrari hívó szavára. A háromszoros világbajnok szerint a német megbánta, hogy visszavonult.

Sokan találgatják, miért döntött Michael Schumacher úgy, hogy közel három év kihagyás után visszatér a Forma-1-be. Gyakorlatilag mindent megnyert, amit lehetett, a rekordok nagy részét megdöntötte, Felipe Massa sérülése után mégis úgy érezte, azonnal igent kell mondania a Ferrari hívó szavára.

A háromszoros bajnok, minden kérdésben szakértőnek számító Niki Lauda szerint egyszerű oka van annak, hogy így alakultak a dolgok, az osztrák úgy véli, Schumacher egyszerűen megbánta, hogy visszavonult.
“Képtelen volt arra, hogy teljesen elszakadjon a versenyzéstől, ez abban a pillanatban világossá vált, amikor elkezdett motorozni” – nyilatkozta Lauda a hivatalos F1-honlapnak.

“Véleményem szerint a 2006-os szezon végén azért vonult vissza, mert már nem látott kihívást a versenyzésben, és valószínűleg azóta nagyon megbánta döntését. Massa sérülése után soha vissza nem térő esélyt kapott arra, hogy segíteni tudjon csapatán, és hogy bizonyítsa magának, még mindig versenyképes.”

Lauda: Schumacher a kihívás miatt tér vissza (MTI/EPA)

Lauda: Schumacher a kihívás miatt tér vissza (MTI/EPA)

“Őszintén szólva ez engem is nagyon érdekel, mert a versenyzés utáni vágy, az adrenalin-hajsza soha nem tűnik el. Ez a vérünkben van. Schumacher most kiderítheti, milyen messze van a csúcstól, ez a kérdés pedig mindig foglalkoztatja az olyan csúcspilótákat, mint amilyen ő is.”

Lauda visszavonulása után szenzációs visszatérést produkált a 80-as években, ám szerinte Schumacher kísérletként tekint a következő hetekre.

“Én már a második versenyemet megnyertem a visszatérés után, de Michael nem hajt bajnoki címre. Azért jöttem vissza, mert nyerni akartam, Michael számára ez a lehetőség inkább érdekes kísérlet. Abban viszont nem kételkedem, hogy Valenciára teljesen fitt lesz, profi versenyzőként pontosan tudja, mit kell tenni a sikeres felkészülés érdekében.”

Lauda szerint tény, hogy Schumacher számára ismeretlen lesz a pálya és az autó, de úgy véli, Schumacher számára “ez a kihívás része és részben pontosan ezért teszi.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik