Élet-Stílus

Ferrari: sportszerűtlen a Williams

Beszólt a Williamsnek a Ferrari, mert a brit alakulat nem járult hozzá, hogy a Felipe Massát helyettesítő Michael Schumacher tesztelhesse az olaszok idei versenyautóját.

“Találd ki, kik ellenezték a tesztet az F60-assal? A csapat, amely már évek óta nem nyert semmit, és nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy megmutassa, még sportszerűtlen is” – olvasható a Ferrari honlapján.

Az olasz csapat ezzel válaszolt arra, hogy a Williams-csapat elsőként jelezte, nem járul hozzá, hogy a Magyar Nagydíjon megsérült Felipe Massa helyét a következő versenyeken elfoglaló Michael Schumacher egy napot tesztelhessen az olaszok idei versenyautójával.

Schumi a 2007-es autóval körözött Mugellóban (MTI/EPA)

Schumi a 2007-es autóval körözött Mugellóban (MTI/EPA)

A szabályok csak egyenes vonalú tesztelést engedélyeznek idénre a csapatoknak, de ha minden csapat hozzájárul, akkor Schumacher normál körülmények között is autózhatott volna.

A Williams indoklásában arra hivatkozott, hogy az újonc Jamie Alguersuari sem tesztelhetett a Magyar Nagydíj előtt, és nem látnak különbséget a Toro Rosso új pilótája és Schumacher helyzete között. Miközben más csapatok engedélyezték, később a fenti indokkal a Red Bull és a Toro Rosso is megvétózta a tesztet.

A Ferrari erre is válaszolt: “Csak a tények kedvéért, a Ferrari hozzájárulását adta, hogy Alguersuari tesztelhessen, de úgy tűnik, valaki még ebben az esetben is ragaszkodott az előírások szó szerinti értelmezéséhez” – olvasható a Ferrari rövid közleményében.

Michael Schumacher jelenleg gőzerővel készül, fogyókúrázik és edz. A csapat idei versenyautójával ugyan nem mehet pályára, de a 2007-es Forma-1-essel autózik, illetve szimulátorban is készül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik