Élet-Stílus

Aláztak a németek az Eb-döntőben – videó

A 21 éven aluli német labdarúgó-válogatott az angolok döntőbeli sima, 4-0-s legyőzésével először nyerte meg a korosztályos Európa-bajnokságot.

A svédországi U21-es Európa-bajnokság döntőjének két résztvevője, Németország és Anglia a csoportkörben is összecsapott, akkor 1-1-gyel végeztek egymással a felek.

A keddi finálé azonban a vártnál simábban alakult, a leverkuseni Castro révén már a 23. percben megszerezték a vezetést a németek, majd a 48. percben a Werder Bremen üdvöskéje, Özil is betalált: szabadrúgásból, 35 méterről küldte kapuba a labdát, igaz, az ügyetlenkedő kapus vastagon benne volt a gólban.

Boldog győztesek (MTI/EPA)

Boldog győztesek (MTI/EPA)

A 79. percben egy ellentámadás végén Wagner növelte háromra a különbséget, s a kegyelemdöfést is a korábbi Bayern-csatár (jelenleg Duisburg) adta meg: egy újabb kontra során mesterien csavarta a labdát a szigetországiak kapujának bal oldalába.

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra, miután meggyőzően futballozott, és fölényesen győzött a döntőben” – mondta Horst Hrubesch, a kontinensbajnok szövetségi edzője, aki először vezette Európa csúcsára az U21-es német csapatot.

Az U21-es Eb-döntők során amúgy senki sem nyert olyan nagy különbséggel, mint most Horst Hrubesch tehetségei.

U21-es Eb, döntő:
Anglia-Németország 0-4 (0-1)
Malmö, Swedbank Stadion, 20000 néző. V.: Kuipers (holland)
Gól: Castro (23.), Özil (48.), Wagner (79., 84.)
Anglia: Loach – Cranie (C. Gardner, 80.), Richards, Onuoha (Mancienne, 46.), Gibbs – Muamba (Rodwell, 78.) – Cattermole, Noble – Milner, A. Johnson, Walcott
Németország: Neuer – Beck, J. Boateng, Höwedes, Bönisch – Hummels (Aogo, 83.) – F. Johnson (Schwaab, 69.), Castro, Khedira, Özil (Schmelzer, 89.) – Wagner

Ajánlott videó

Olvasói sztorik