Élet-Stílus

Balhé a Konföderációs Kupán – videó

Az egyiptomiak nehezményezik, hogy a televíziós felvétel is szerepet játszott abban, hogy az angol Howard Webb játékvezető a 90. percben sorsdöntő tizenegyest ítélt ellenük a brazilok elleni Konföderációs Kupa-mérkőzésen.

A csereként beállt Ahmed el-Mohamadi a találkozó hajrájában, 3-3-as állásnál a gólvonalon kézzel védte Lúcio lövését, ám Howard Webb nyilvánvalóan nem látta jól, mi történt, hiszen előbb sarokrúgást ítélt, viszont kisvártatva a büntetőpontra mutatott, de előtte még kiállította a vétkes labdarúgót.

Az angol játékvezető jól ítélkezett, ez aligha lehet kérdéses, ugyanakkor vétett a szabályok ellen, legalábbis az egyiptomiak szerint, akik azt állítják, a negyedik bíró, nevezetesen az ausztrál Matthew Cream azután értesítette kollégáját rádión, hogy egy monitoron megnézte a televíziós visszajátszást.


Súgtak a bírónak (MTI/EPA)



Súgtak a bírónak (MTI/EPA)

„A vezetőbíró és az asszisztens nem látta, hogy mi történt, úgy tűnik, a negyedik bíró számolt be az esetről” – vélte a brazilok játékosa, Luis Fabiano. Ezzel önmagában nincs gondjuk az egyiptomiaknak, csakhogy szerintük a negyedik játékvezető ezt megelőzően az ismétlést bámulta egy televíziós monitoron.

„A szabályok nem engedik meg, hogy a bíró videofelvétel tanúsága szerint hozzon döntést, vagy változtassa meg a korábbi ítéletét. Vagy ha igen, nekünk bizony elfelejtettek szólni erről… Szerintünk a történtek miatt büntetésnek kellene következnie” – fakadt ki a tizenegyesből született gól miatt a meccset 4-3-ra elveszítő Egyiptom másodedzője, Csavki Garib.

Az Afrika-kupa-győztes válogatott ugyanakkor nem jelentette az esetet a rendező nemzetközi szövetségnek.

„Semmilyen hivatalos panaszt nem kaptunk ezzel az üggyel kapcsolatban” – erősítette meg kedden Nicolas Maingot, a FIFA médiabizottságának vezetője.

Brazília-Egyiptom 4-3


Olaszország-Egyesült Államok 3-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik