Élet-Stílus

Újpesti vereség, balhé a Megyeri úton

Hazai vereséggel búcsúzott a szezontól az Újpest, ráadásul az FC Fehérvár 2-1-es győzelmét hozó találkozó botrányosan ért véget a Szusza Stadionban.

Az újpestiek képtelenek voltak felvenni a ritmust, így a vendég fehérváriak megérdemelten vezettek 2-0-ra a szünetben.

Félóra játék után Alves közelről gurított a kapu közepébe, majd a félidő utolsó percében, egy gyors ellentámadás során már „feladóként” jeleskedett a brazil támadó, az akciót Vujovics fejezte be mintegy 12 méterről.

A Fehérvár ki is üthette volna a második helyüket már korábban bebiztosító lila-fehéreket, Koller azonban büntetőt hibázott az 57. percben. A kaput sem találta el, a bal felső sarok mellé lőtt.

Így viszont izgalmassá vált hajrá, mivel 69. percben Kabát szépített, 14 méterről a bal alsóba lőtt, ezzel a 16. gólját szerezte. A hátralévő időben ugyan „nyomott” az Újpest, de már nem változott az eredmény, izgalom viszont még akadt bőven.

Nem csak a kapus bokszolt a Megyeri úton... (MTI)

Nem csak a kapus bokszolt a Megyeri úton… (MTI)

A lefújást után sportágat váltottak, dulakodni kezdtek a felek, Bozsics és Vujovics összeverekedett, a játékvezető ezért mind a kettőjüket kiállította. Az újpesti drukkerek a pályára rohantak a mérkőzés végén, majd a vendégszurkolókra támadtak, de a rendőrség visszaszorította a tömeget. Ezt követően a biztonsági emberek „kihajtották” a szektorukból a fehérváriakat.

Az Újpest FC a héten vizsgálatot kezdeményez mérkőzést követően történtek miatt – ezt Nemes Károly, a fővárosi klub sajtófőnöke mondta el szombaton az MTI érdeklődésére.

„A vizsgálatba bevonjuk az általunk megbízott biztonsági szolgálatot, illetve együttműködést kérünk a rendőrségtől és a Fehérvártól is. Most annyit tudok elmondani, hogy a mérkőzés után öten szorultak kórházi ellátásra, mind az öt biztonsági ember, aki a vendégszektorban szerezte a kórházi ellátást igénylő sérülését. Hozzátenném még, hogy mivel kiemelt biztonsági kockázatú mérkőzés volt, a normálishoz képest dupla annyi ember működött közre” – közölte a sajtófőnök.

Búcsúznak az edzők

Szentes Lázár péntek este utoljára ült az újpestiek kispadján, és Varga István is távozik a Fehérvártól, miután a klubvezetőség nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését. Vargával együtt távozik a szakmai stábból Sándor István pályaedző és Tamás Gyula kapusedző is.

Soproni Liga, 30. forduló:
Újpest FC-Fehérvár FC 1-2 (0-2)
Gól: Kabát (69.), illetve Alves (30.), Vujovics (45.)
Kiállítva: Bozsics, illetve Vujovics (a lefújás után)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik