Élet-Stílus

Története legnagyobb sikerére készül a Győr

A Bajnokok Ligája-döntő visszavágóján is legjobbja, Görbicz Anita nélkül áll ki a Győri AUDI KC női kézilabdacsapata a dán Viborg ellen. A tréner szerint a csapatát nem nyomasztja a hatalmas tét.

Története legnagyobb sikerére készül a Győri AUDI ETO KC női kézilabdacsapata, amely szombaton kétgólos előnyből vághat neki a dán Viborg elleni Bajnokok Ligája-döntő visszavágójának.

A találkozóra a Veszprém Arénában kerül sor, mivel a győri Magvassy Csarnok túl kicsi, és az európai szövetség (EHF) szabályzata alapján ott nem lehet finálét rendezni. A belépőket (14 ezer jegyigénylés érkezett) pillanatok alatt elkapkodták, így ötezren buzdítják majd a helyszínen Konkoly Csaba tanítványait.

“Elvégeztünk már mindent, amit akartunk, már csak pontosítanunk és finomítanunk kell a játékunkon – mondta a klub hivatalos honlapján a vezetőedző – Mindenki száz százalékot hozott az edzéseken. Úgy veszem észre, hogy a lányokat szerencsére nem nyomasztja a tét”.

A védekezés lehet a mérkőzés kulcsa (MTI)

A védekezés lehet a mérkőzés kulcsa (MTI)

A múlt heti első mérkőzéshez hasonlóan térdsérülése miatt ezúttal sem lép pályára Görbicz Anita, az együttes válogatott irányítója, őt várhatóan most is Kovacsics Anikó helyettesíti majd, akit Aalborgban a 25. percben azonnali piros lappal kiállítottak a játékvezetők.

“Ugyanúgy készülünk, mint az első meccsre – mondta Kovacsics. – Megismertük a Veszprém Arénát, fantasztikus a csarnok, biztos óriási élmény lesz ott játszani. Most is segítik az edzéseinket a fiúk. Ők gyorsabbak és erősebbek, mint a viborgiak és ha őket sikerül megfogni, akkor a dán játékosokat is. Nyerni akarunk és megküzdünk érte.”

Aalborgban főként védekezésben nyújtott parádésat a Győr, ráadásul a kapuban Pálinger Katalin világklasszis teljesítménnyel járult hozzá a sikerhez: “Várjuk nagyon a meccset. Szívesen lejátszottam volna egyből a visszavágót. Akárhová megyek, mindenki ezzel fogad. Nagyon bízom benne, hogy a veszprémi csarnokban 5500 magyar előtt megint mi leszünk a jobbak. Ezúttal is sokat várok a közönségtől” – mondta a hálóőr.

A győriek eddig ötször játszhattak valamelyik európai kupa fináléjában, de még egyszer sem tudtak diadalmaskodni: 1999-ben, 2002-ben, 2004-ben és 2005-ben az EHF Kupában, 2006-ben pedig a KEK-ben kellett beérniük a második hellyel, ráadásul az tíz, valamint az öt évvel ezelőtti döntőt is Viborggal szemben bukták el.

Magyar csapat legutóbb 2002-ben volt BL-finalista, akkor a Ferencváros – Németh Andrással – nem tudott nyerni a macedón Kometal Szkopje ellen. Az eddigi utolsó magyar BL-siker a Dunaferré, még 1999-ből, amikor is a szlovén Krim Ljubljanát verte.

Női BL-döntő, visszavágó, szombat:
Győri Audi ETO KC-Viborg (dán) 16:15 ó (Viasat3)
Veszprém Aréna (az első meccsen 26-24)
A meccset az FN is “élőben” közvetíti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik