Élet-Stílus

Mekkora Gomez esélye?

A szombat esti, stuttgarti összecsapáson Vitalij Klicsko (36-2) egy ízig-vérig ökölvívóval fog bokszolni, aki kellemetlen perceket szerezhet az ukrán sztárnak.

Juan Carlos Gomez, a „Fekete Párduc” talán az egész nehézsúlyú ökölvívás legszínesebb egyénisége, nagyon nem elhanyagolható boksztudással felvértezve.

Technikai képzettsége, boksz-intelligenciája, felépítése párját ritkító, világbajnok-anyag, sőt, adottságok szempontjából kiemelkedik a jelenlegi mezőnyből.

Gomez ugyanakkor szereti az élet édesebb oldalát, és bizony nem az edzéseken szokott leginkább elfáradni… Nőügyeit, gyerekeit felsorolni is nehéz: tény, hogy hozzáállása nem méltó páratlan tehetségéhez.

Vitalij Klicsko az ellenpélda. A tehetsége jóval szerényebb, mint szombati ellenfeléé, mégis ő az, akit a világon mindenütt ismernek. Hit, vasakarat, fanatizmus… az ukrán három legfőbb fegyvere, a kemény ökle, és gránit álla mellett! És ez a két embert közel nyolc évig ugyanazt a hamburgi edzőtermet koptatta, noha – a kubai szerint – nemhogy nem voltak barátok, de még csak nem is beszéltek egymással.

„Nagyon keményen készülök erre a mérkőzésre” – beszélt a 35 éves kubai bokszoló egy február közepén készült interjúban. „Készen állok arra, hogy ha szükséges, akár tizenkét kemény menetet bokszoljak. Nem szalasztom el az életem legnagyobb lehetőségét.”

A “Fekete Párduc” az elmúlt években nagyszerű formában bokszolt, hisz két kemény „elődöntő” mérkőzéssel jutott Vitalij Klicsko közelébe. De mire megy a kubai, ha a Sam Peter ellen remeklő ukránnal kerül szembe?
„Ne hasonlítson senki Peterhez. Én annyival gyorsabb vagyok nála, és sokkal jobban mozgok a ringben. A mérkőzésen mindenkinek úgy fog tűnni, hogy Vitalij egy ügyetlen bokszoló. Peter meg csak állt előtte, mint egy sóbálvány.”

Gomez természetes úgy nyilatkozik, ahogy azt mindenki elvárja egy sikerre éhes ökölvívótól. De valójában milyen eséllyel lép ringbe a kubai klasszis? Keményen készül, de túl sok évet pazarolt el, amikor nem vette komolyan a hivatását. Ez nehéz egy kemény felkészüléssel bepótolni.

Mindenesetre, Gomeznek van sansza a győzelemre, ám a papírforma alapján inkább csak kellemetlen perceket, meneteket fog szerezni az ukránnak, azt is csak az elején, majd szép lassú „halála” lehet majd Klicsko acélökleitől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik