Élet-Stílus

A veszprémiek játszani akarnak

Nem kívánja elhalasztani a vasárnapra kiírt Bajnokok Ligája-mérkőzést a meggyilkolt Marian Cosmát gyászoló MKB Veszprém. A csapat játszani akar, és Putics Barna, valamint Liszkai Szilveszter is visszatér.

„A csapat tagjainak az a véleménye, hogy ne kérjünk halasztást, és a spanyol León elleni BL-mérkőzésünket az eredetileg kitűzött időpontban, vasárnap játsszuk le” – mondta a T-Mobile Sporthír Szolgálatának Mocsai Lajos vezetőedző.

„A játékosok úgy gondolják, hogy a fájdalom és az együttérzés még jobban összekovácsolta az együttest, ez pedig erőt
adhat számukra, akaratukat megtízszerezheti. Kitartásuk és bátorságuk előtt tisztelegnem kell” – tette hozzá a tréner.

Pótolni kell a pótolhatatlant

Mocsai Lajos beszámolt arról is, hogy a csapat mindenképpen gyors erősítésre szorul, ezért mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a kapus, valamint az átlövő posztokon napokon belül sikerüljön megtalálni a harcképtelenné vált Ivan Pesic és Zarko Sesum helyettesítőjét. Ennek előkészítéséhez a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) segítségét kérték.

Pályára lépnek vasárnap (MTI)

Pályára lépnek vasárnap (MTI)

Az MKB Veszprém tárgyalásokat kezdett a Barcelonával, és a VFL Gummersbachhal is, hogy engedjék vissza Veszprémbe Putics Barnát és Fazekas Nándort (aki nyáron mindenképpen hazatér Magyarországra). A kölcsönben szereplő Putics elmondta, amennyiben a katalánok elengedik, azonnal hazatér, tartozik ezzel az egyesületnek.

Estére eldőlt, hogy a Barcelona kézilabdaklubja visszaengedi az MKB Veszprémhez magyar válogatott átlövőjét, Putics Barnát, aki kölcsönjátékosként szerepelt a katalán együttesben.

Putics mellett a Tatabányán kölcsönben szereplő kapust, Liszkai Szilvesztert, valamint a klubnál szereplő, ám az idei sorozatban még nem szerepelt szerb Uros Vilovszkit is benevezi az MKB Veszprém Bajnokok Ligája középdöntőibe. A legrangosabb európai kupasorozat küzdelmeibe keddig lehet újakat nevezni.

A vezetők megpróbálták megszerezni a nyártól Veszprémben játszó Fazekas Nándort is a Gummersbachtól, ám a német klub nem engedi el őt, mivel szükség van rá a tavaszi szezonban.

A Veszprémnek egyébként a nagy rivális Pick Szeged is felajánlotta a segítségét. Pistrui László, a klub tulajdonosa a Délmagyar.hu érdeklődésére hétfőn elmondta, hogy ha kell, játékosokat bocsátanának az MKB rendelkezésére. Julian Stamate és Lele Ákos ősszel nem lépett pályára BL-mérkőzésen, így tavasszal akár a Veszprémnél játszhatnak kölcsönben.

Tragédia vasárnap hajnalban

A veszprémi együttes román válogatott beállósát, Marian Cozmát vasárnap hajnalban, egy veszprémi szórakozóhely előtt szíven szúrták, a 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A csapat másik két légiósa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarko Sesum súlyos sérülést szenvedett, ugyanakkor
azóta már mindketten túl vannak az életveszélyen.

A Veszprém tervezett programja

február 15.: Veszprém-León (spanyol) (BL-középdöntő)
február 18.: Veszprém-Tatabánya (NB I-es mérkőzés)
február 22.: Montpellier (francia)-Veszprém (BL)
február 28.: León-Veszprém (BL)
március 7.: Veszprém-Montpellier (BL)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik