Élet-Stílus

Beckham bemutatkozott – fanyalog az olasz sajtó

Az AC Milan trénere és a társak elégedetten, az olasz futballsajtó viszont kritikusan kommentálta a márciusig kölcsönbe érkezett David Beckham bemutatkozását a Serie A-ban.

A milánóiak vasárnap 2-2-es döntetlent játszottak az AS Roma otthonában, az angol középpályást – a korábbi cserepados hírek ellenére – csak a 89. percben cserélte le Carlo Ancelotti vezetőedző, majd “bravó, David” köszöntéssel gratulált neki.

“Már szombaton eldöntöttem, hogy kezdeni fog, de az utolsó pillanatig titokban tartottuk, hogy levegyük róla a terhet. Így akartam megjutalmazni a múlt heti, dubaji edzőtáborban mutatott példamutató munkájáért” – tette hozzá a mester.

A Los Angeles Galaxy 33 éves sztárja is lelkesen nyilatkozott az első meccs után: “Nagyszerűen kezdődött az olaszországi kalandom, bár természetesen jobb lett volna győzni. Jól éreztem magam a pályán, a társak sokat segítettek. A játék jobban ment, mint amire előzetesen számítottam, az a célom, hogy minél többször szerepelhessek a csapatban” – mondta Beckham.

“Gond nélkül megértettük egymást a pályán, annak ellenére, hogy többnyire csak gesztusokkal érintkeztünk. Jól játszott” – kommentálta Beckham teljesítményét a milánóiak mindkét gólját szerző Pato.

A lapok ugyanakkor kevésbé voltak elragadtatva Beckham teljesítményétől. A La Gazzetta dello Sport a maximális 10-ből 6-ost adott neki, és 9 beívelése mellé felrótta neki 13 labdaeladását is. Az ugyanígy osztályozó római Corriere dello Sport még messzebb ment: “Határozatlannak tűnt, nem találta a helyét a pályán. Az első félidőben sem tündökölt, elkövetett néhány hibát, ám a második 45 percben már észre sem lehetett venni.”

A Tuttosport nem volt ilyen szigorú, a lap szerzői mintha egy másik mérkőzést néztek volna. “Mindenkit meglepett Ancelotti, hogy már a kezdőcsapatba jelölte Beckhamet. Az első félidőben nem volt rossz, határozottan és lendületesen futballozott, a mozgott a legtöbbet a milánói csapatban” – írta az olasz lap.

Beckham első “hazai” mérkőzésére szombaton kerül sor, amikor a piros-feketék a Fiorentinát fogadják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik