Élet-Stílus

Button jobban tenné, ha kihagyna egy évet?

Bernie Ecclestone szerint a Honda által magára hagyott Jenson Button jobban tenné, ha kihagyna egy esztendőt, amennyiben a jelenlegi csapata nem indul 2009-ben.

A Honda novemberi lépésének, miszerint azonnali hatállyal elhagyja a Forma-1-et, egyik legnagyobb vesztese Jenson Button volt.

A pilóta nem sokkal korábban kötötte le magát újabb három évre a japán csapatnál, és már győzelmi terveket szövögetett 2009-re, amikor derült égből villámcsapásként érkezett a kivonulásról szóló bejelentés.

Button lehet a Forma-1 egyik legnagyobb vesztese (vezess.hu)

Button lehet a Forma-1 egyik legnagyobb vesztese (vezess.hu)

A brackley-i csapatnál azóta is reménykednek, hogy hamarosan komoly vevő akad, és az alakulat jövőre bevetheti a már rég tervezett, és az elmúlt két idénynél többet ígérő új autót, azonban a vásárlójelöltek annyira nem kapkodnak értük.

A 29 éves Button egyelőre nem tudja, hogy mi lesz vele 2009-ben. Szeretne ugyanott versenyezni, ahol eddig, és semmiképpen sem akar kihagyni egy évet, ezért akár a Toro Rossónál is vezethet, ha Brackley-ből nem indítanak autókat.

Az F1 ura, Bernie Ecclestone szerint azonban hiba lenne elfogadni bármilyen szerződést, az angol pilótának még nagy lehetőségei vannak.

“Szomorú ügy, hiszen három évre aláírt a Hondához. De valamelyik élcsapatnál lenne a helye. Inkább várjon egy évet, hogy jó helyet kapjon, minthogy versenyképtelen autót vezessen!” – mondta Ecclestone Button helyzetéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik