Élet-Stílus

Szilveszterre megtelnek a szállodák

A gazdasági válság ellenére megtelnek a hazai szállodák karácsonykor és szilveszterkor. Az átlagos 60-nál ilyenkor 20-25 százalékkal nagyobb a foglaltság a hotelekben -írja a Világgazdaság.

A vidéki házakban továbbra is a belföldi vendégek adják a legnagyobb forgalmat, a fővárosba szerényebb számban ugyan, de folyamatosan érkeznek a jobbára külföldiek.

A Danubius Hotels Group fővárosi egységeiben 87 százalékos a foglaltság, bár javarészt a last minute és a rövidebb utak válnak jellemzővé. Szilveszterkor főként görög, török, olasz, német, izraeli és francia turisták érkeznek.

A Boscolo New York Palace-ban az év közbeni 15 százalékos foglaltság duplájára számítanak az ünnepek alatt, ami a tavalyihoz hasonló számadat. Az üzemeltetési igazgató azonban elmondta, hogy a ferihegyi sztrájk nem tett jót a forgalomnak.

A vidéki szállodák már most teltházasak, a debreceni Divinus Hotelben már csak magas kategóriájú szobák foglalhatók. A Neckermann beszámolója szerint idén egyáltalán nem tapasztalnak visszaesést a forgalomban, ráadásul a szilveszteri utakra már ősszel megtörténtek a foglalások, amikor a válság még nem is volt annyira érezhető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik