Élet-Stílus

Zárt kapus meccsek Dunaszerdahelyen

A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) sorozatos szurkolói rendbontásért, valamint a Slovan Bratislava elleni bajnokin tapasztalt rendezői hiányosságokért 80 ezer koronára (696 ezer forint) büntette a Dunajska Streda csapatát.

A szerdahelyieknek 80 ezer koronás büntetés mellett a 16. és a 18. fordulóban sorra kerülő hazai mérkőzésüket zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk. A magyar szurkolókkal szembeni rendőri fellépés miatt politikai vihart is kavart találkozó után a vendég Slovannak is fizetnie kell, méghozzá 100 ezer koronát.

Az indoklás szerint a Slovan-szurkolók sportszerűtlenül viselkedtek, füstbombákat és egyéb tárgyakat dobtak a pályára a múlt szombaton lejátszott találkozón. Stefan Kridla, a fegyelmi bizottság első embere kijelentette: nem foglalkoztak a rendőrségi akcióval.

Akcióban a szlovák rendőrök (MTI)

Akcióban a szlovák rendőrök (MTI)



A 4-0-s pozsonyi sikerrel végződött meccs – amelyre mintegy ezer magyarországi szurkoló utazott el – a 15. percben félbeszakadt, majd negyedóráig állt a játék, amikor a szlovák rendőrök behatoltak a magyar szurkolók szektorába.

A rendőri akció során többen megsérültek, egy nézőt mentőhelikopterrel vittek egy pozsonyi kórházba.

A találkozó után Magyarországon több helyszínen tüntetésekre került sor, a budapesti szlovák nagykövetség előtt elégették a szomszédos ország zászlaját, a szurkolók most szombatra is meghirdettek egy demonstrációt. A magyar kormány azonnali, minden részletre kiterjedő vizsgálatot kért az illetékes szlovák hatóságoktól a rendőri fellépés jogszerűségéről. Az eset megítélésével kapcsolatos politikai vita azóta is tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik