Élet-Stílus

Sima győzelemmel nyitott Cortina csapata

A magyar jégkorong-válogatott biztosan nyert a szerb csapat ellen a 2010-es téli olimpia budapesti előselejtezős csoportküzdelmeinek nyitófordulójában.

A magyar válogatott először játszott azt követően, hogy áprilisban megnyerte a szapporói divízió I-es vb-t, és hetven év után felkerült a világelitbe.

A mostani tornán a hazaiak számítanak esélyesnek, s ezt már a nyitókörben bizonyították.

Svasznek emberelőnyös góllal adta meg az alaphangot, majd a nyitó harmadban később további három hazai gól esett alig négy és fél perc alatt.

Ldányi Balázs is betalált (MTI)

Ladányi Balázs is betalált (MTI)

A folytatásban a hátvéd Ondrejcik megint eredményes volt, majd kapuscsere után a vendégek felavatták a Szupert váltó Hetényit, akinek ez volt a válogatottban az első bekapott gólja.

A 44. percben a hazai csapat mattolta az addig jól védő Aranicskit. A lendület ezután is megmaradt, ennek nyomán pedig a hátralévő időben is meglehetősen egyoldalú volt a küzdelem.

Pat Cortina együttese szombaton a horvát válogatottal találkozik. Az összesített gólkülönbség 137-35. A magyarok az utolsó kilenc összecsapást megnyerték, legutóbb a dicsőséges szapporói divízió I-es világbajnokságon mérkőzött a két gárda, április 18-án 3-0 lett a végeredmény.

Nyilatkozat

Pat Cortina szövetségi kapitány: „Nehéz mérkőzés volt.
A szerb válogatott beállt védekezni, gyakorlatilag alig tudott támadni, ráadásul a mi csapatunk először játszott együtt április óta. Megpróbáltam mindenkinek elegendő lehetőséget adni, hogy felpörögjünk a szombati, valamint a vasárnapi mérkőzésre, amikor is komolyabb ellenfeleink lesznek.”

A budapesti előselejtezős csoportból az első helyezett jut tovább az ötkarikás kvalifikációs sorozat utolsó körébe.

Olimpiai előselejtező, Budapest, 1. forduló:
Magyarország-Szerbia 9-1 (4-0, 1-1, 4-0)
Gól: Svasznek (3.), Ondrejcik (13., 24.), Ladányi (14.), Palkovics (17.), Ocskay (44.), Vaszjunyin (48.), Vas J. (48.), Tokaji (55.), illetve Pajics (31.)

Litvánia-Horvátország 4-2 (0-2, 3-0, 1-0)

Szombat program:
Litvánia-Szerbia, 14:00
Magyarország-Horvátország, 17:30

Vasárnapi program:
Horvátország-Szerbia, 14:00
Magyarország-Litvánia, 17:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik