Élet-Stílus

Újra sci-fit rendez Ridley Scott

admin
admin

2008. 11. 03. 06:54

Ridley Scott 26 év után újra a jövő felé fordul. A Nyolcadik utas: a Halál és a Szárnyas fejvadász rendezője Joe Haldeman amerikai író regényét adaptálja filmre.

Scott a velencei filmfesztiválon még csak arról beszélt, hogy gondolkodik rajta, most már viszont konkrétumokkal is szolgál. Bejelentette, hogy megfilmesíti az író Örökké háború (Forever War) című regényét, amelyet 1974-ben adtak ki először az Egyesült Államokban. A kézirat sok kiadót megjárt, senki sem akarta megjelentetni, mivel írója háborús veterán, és a regénynek határozottan háborúellenes üzenete volt. Végül az egyik kiadó mégis publikálta és a regény több díjat is nyert. Haldeman később megírta a könyv folytatásait is, Örökké szabadon (Forever Free) és Örökre béke (Forever Peace) címen.

A szerző 1943-ban született Oklahomában, 1967-től szolgált Vietnamban hadmérnökként, jelenleg a Massachusetts Institute of Technology tanára. A könyvben William Mandella katona történetét meséli el, akit háborúba küldtek egy földönkívüli, taurinónak nevezett faj ellen. Haldemant valójában nem annyira maga a háború érdekli benne, hanem annak következményei.

A történet már két évtized óta foglalkoztatja Ridley Scottot. Különböző akadályok miatt azonban nem tudta tervét megvalósítani. Haldeman most írja a forgatókönyvet és reméli, hogy ő lesz a film főszereplője. Blogjában elárulta, hogy a program már 2007 novemberében készen állt, de Scott kérte, hogy ne beszéljen róla addig, amíg ő nem teszi nyilvánossá.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.