Élet-Stílus

Újra sci-fit rendez Ridley Scott

Ridley Scott 26 év után újra a jövő felé fordul. A Nyolcadik utas: a Halál és a Szárnyas fejvadász rendezője Joe Haldeman amerikai író regényét adaptálja filmre.

Scott a velencei filmfesztiválon még csak arról beszélt, hogy gondolkodik rajta, most már viszont konkrétumokkal is szolgál. Bejelentette, hogy megfilmesíti az író Örökké háború (Forever War) című regényét, amelyet 1974-ben adtak ki először az Egyesült Államokban. A kézirat sok kiadót megjárt, senki sem akarta megjelentetni, mivel írója háborús veterán, és a regénynek határozottan háborúellenes üzenete volt. Végül az egyik kiadó mégis publikálta és a regény több díjat is nyert. Haldeman később megírta a könyv folytatásait is, Örökké szabadon (Forever Free) és Örökre béke (Forever Peace) címen.

A szerző 1943-ban született Oklahomában, 1967-től szolgált Vietnamban hadmérnökként, jelenleg a Massachusetts Institute of Technology tanára. A könyvben William Mandella katona történetét meséli el, akit háborúba küldtek egy földönkívüli, taurinónak nevezett faj ellen. Haldemant valójában nem annyira maga a háború érdekli benne, hanem annak következményei.

A történet már két évtized óta foglalkoztatja Ridley Scottot. Különböző akadályok miatt azonban nem tudta tervét megvalósítani. Haldeman most írja a forgatókönyvet és reméli, hogy ő lesz a film főszereplője. Blogjában elárulta, hogy a program már 2007 novemberében készen állt, de Scott kérte, hogy ne beszéljen róla addig, amíg ő nem teszi nyilvánossá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik