Élet-Stílus

Loeb verhetetlen volt Korzikán

A címvédő és az összetettben jelenleg is vezető Sébastian Loeb nyerte a Korzika-ralit, a világbajnoki sorozat 13. állomását. A 34 éves francia klasszis sorozatban ötödik vb-elsőségét is megnyerhette volna, ha az összetettben második Mikko Hirvonen a hatodiknál rosszabb helyen végez, ám a finn pilóta végül a második lett.

Aszfalton az utóbbi években nincsen ellenfele a francia pilótának, aki leiskolázta a teljes mezőnyt a háromnapos viadalon. Az első 11 gyorsasági szakaszt Loeb megnyerte, sorozatát a belga Duval törte meg, aki végül a harmadik helyen végzett a rendkívülien nehéz versenyen, amelyet nem véletlenül neveznek a „10000 kanyar ralijának”.

Loeb imponáló versenyzéssel növelte fokozatosan az előnyét, a 16 gyorsaságiból csak kettőt engedett át a riválisoknak. A második helyet a fordos Hirvonen szerezte meg, miután az utolsó napon visszacsúszott az ötödik helyre. A finn pilóta a 13. szakaszon egy defekt miatt rengeteg időt vesztett, de a csapata utasítására az előtte álló két fordos, Duval és Latvala elengedte.

Az utolsó öt futamot Loeb nyerte (MTI/EPA)

Az utolsó öt futamot Loeb nyerte (MTI/EPA)

„Egyre jobban megy a kocsi, fantasztikus, hogy győztünk. Sokkal gyorsabbak voltunk a riválisoknál, örülök, hogy növeltük az előnyt összetettben” – nyilatkozta a verseny után Loeb, aki sorozatban negyedik alkalommal diadalmaskodott a Korzika-ralin.

A világbajnokság következő futamát október végén Németországban rendezik, majd decemberben Walesben zárul a szezon.

Korzika-rali, végeredmény (16 gyorsasági szakasz/359,02 km):
1. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroën C4 WRC) 3:42:58 ó
2. Mikko Hirvonen, Jarno Lehtinen (finn, Ford Focus WRC) 3:24.7 p hátrány
3. Francois Duval, Patrick Pivato (belga, francia, Ford Focus WRC) 3:31.6 p h.

Az összetettben:
1. Loeb 106 pont
2. Hirvonen 92
3. Daniel Sordo 59

—-Nyirád-rali: Spitzmüller győzött—-

Spitzmüller Csaba nyerte a Nyirád-ralit, az ob hatodik, utolsó előtti futamát.

A pontversenyben éllovas Spitzmüller mögött a bajnoki címvédő Benik Balázs lett a második, míg a népszerű “Spici” legnagyobb riválisa, Turán Frigyes a harmadik helyen végzett.

A bajnoki cím sorsa így az ob utolsó versenyén, a november 7. és 9. között esedékes Mecsek-ralin dől el: Spitzmüllernek 120, míg Turánnak 111 pontja van.

Nyirád-rali, végeredmény:
1. Spitzmüller Csaba (Mitsubishi Lancer) 1:16:16.2 ó
2. Benik Balázs (Ford Focus WRC) 35 mp h
3. Turán Frigyes (Peugeot 307 WRC) 1:54.8 p h.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik