Élet-Stílus

Aranyért birkózik Fodor Zoltán

Bejutott a döntőbe a 84 kg-os kategóriában birkózó Fodor Zoltán a pekingi olimpián, miután két menetben legyőzte a török Nazmi Avlucát. Fodornak a 2006-ban vb-ezüstérmes, idén Európa-bajnok riválissal szemben nehéz dolga volt, de sikeresen megoldotta.

Az első menetben az egyperces tusakodást követően a török ment le térdelőbe először, de a magyar birkózó nem tudott akciót csinálni, így az ellenfélé volt a pont. Aztán fordított helyzetből folytatódott az összecsapás, Avluca próbálkozott, Fodor viszont szépen, pontot érően kontrázott, 2-1-gyel övé lett a szakasz.

A második menetben nem volt akció, a sorsolás a magyar versenyzőnek kedvezett, sikeres védekezéséért ő kapta az utolsó pontot, így megnyerte ezt a két percet és ezzel együtt a mérkőzést is.

Fodor már biztosan éremmel tér haza (Galéria)

Fodor már biztosan éremmel tér haza (Galéria)

A vegyes zónában zokogva nyilatkozott a jelenlévő magyar újságíróknak. “Tudtam, hogy ha egy kis szerencsém lesz, megverem. Mindent erőből próbált megoldani, kevés technikát vitt bele az akcióiba, többször lecsúszott a fogása. Érződött rajta, hogy nem fiatal, már állásnál hallottam, hogy hörög. Előzetesen nem számítottam a döntőbe kerülésre, az első öt közé kerüléssel elégedett lettem volna.”

Eredmények
84 kg
A 16 között:
Fodor Zoltán – Ma Szan-ji (kínai) 2-0
Negyeddöntő:
Fodor Zoltán-Szalva Gadabadze (azeri) 2-1
Elődöntő:
Fodor Zoltán-Nazmi Avluca (török) 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik