Élet-Stílus

Kassán kezdi Eb-selejtezőit a Rátgéber-csapat

Nem a legjobb előjelekkel várja a magyar női kosárlabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtező sorozatot, amelynek első mérkőzését Szlovákia ellen vívja, szerdán 18 órától, Kassán.

“Különböző okok miatt nyolc játékos mondta le a válogatottságot, ráadásul a közelmúltban Németh Bernadett, majd Englert Orsolya is kidőlt a sorból, így szerdán egyik irányító sem léphet pályára” – mondta hétfői miskolci sajtótájékoztatóján Rátgéber László szövetségi kapitány, aki csapatától harcos felfogású játékot ígért a szlovákok ellen.

A szakvezető hangsúlyozta, hogy Romániát mindenképpen szeretnénk megelőzni a csoportban, amelynek küzdelmei bő egy hónapig tartanak.

Rátgéber László elmondta, hogy a felkészülést július 8-án Pécsett kezdték meg, így a augusztus 8. óta Miskolcon edzőtáborozó válogatottnak több mint egy hónap állt rendelkezésére a közös gyakorlásra.

Rátgéber László harcos csapatot ígér (MTI)

Rátgéber László harcos csapatot ígér (MTI)

A magyar csapatnak roppant nehéz dolga lesz, ugyanis a Szlovákia, Franciaország, Románia, Horvátország, Magyarország alkotta ötös csoportból csak az első két helyezett jut tovább.

A női kosárlabda-válogatott kedden utazik el Kassára, a szerdai Szlovákia elleni találkozó helyszínére. Első hazai mérkőzését augusztus 20-án, Pécsett Franciaország ellen játssza az együttes.

A magyar keret:
Bujdosó Nóra, Fegyverneky Zsófia, Fűrész Diána, Honti Kata, Horti Dóra, Horváth Zsófia, Köllő Rita, Krivacsevics Tijana, Semsei Barbara, Somogyi Andrea, Ujhelyi Petra, Vajda Anna, Varga Rita, Vida Anna

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik