Élet-Stílus

Élő: Csehország-Törökország

A csehek és a törökök egymás között döntik el, hogy ki jut tovább a nyolc közé az A csoportból a biztos első portugálok mellett. A két csapatnak három pontja van, és a gólarányuk is hasonló, így elképzelhető, hogy büntetőkkel dől el az összecsapás.

„Mindent elkövetünk, hogy ne a büntetőkre maradjon a döntés, megpróbáljuk a rendes játékidőben eldönteni a továbbjutás kérdését” – nyilatkozta Volkan Demirel kapus, akiben – mint azt a Svájc ellen győztes gólt szerző Arda Turan elárulta – nagyon bíznak a társak, amennyiben mégiscsak szétlövésre kerülne sor.

„Ha úgy játszunk, mint a második félidőben a svájciak ellen, akkor mindenkit legyőzhetünk” – szólt az optimizmus Hamit Altintopból. Más kérdés, hogy elég hosszú a törököknél a sérültek listája, és ez nem könnyíti meg a helyzetüket.

Talán nem meglepő, hogy a „félholdasokhoz” hasonlóan a csehek sem szívesen rúgnának büntetőket, de biztos, ami biztos alapon a tizenegyeseket is gyakorolták az edzésen.

Bizakodó török drukkerek (MTI/EPA)

Bizakodó török drukkerek (MTI/EPA)

„Mindenre fel kell készülni, de nem szeretnénk a tizenegyesekre bízni a sorsunkat. Kilencven perc alatt kellene kiharcolnunk a győzelmet” – így Karel Brückner, a csehek kapitánya, aki Milan Baros és Jan Koller együttes szerepeltetésével igyekszik hatékonyabbá és eredményesebbé tenni csapata eleddig meglehetősen vérszegény támadójátékát, míg a karmesteri pálcát Marek Matejovsky forgatja majd a középpályán.

A statisztika a csehek mellett szól, akik az eddigi 13 törökök elleni találkozóból kilencet megnyertek, és csak egyszer szenvedtek vereséget. Ráadásul nagy tornákon a cseheknek eddig háromszor volt részük szétlövésben, és figyelemreméltó, hogy valamennyi párbajt megnyerték úgy, hogy még büntetőt sem hibáztak. A törökök eddig kimaradtak a hasonló mókából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik