Élet-Stílus

Rátgéber megegyezett a Szpartak Moszkvával

Egy plusz egyéves szerződést kötött az Euroliga-győztes Szpartak Moszkva női kosárlabdacsapatával Rátgéber László, a MiZo Pécs 2010 múlt héten távozott vezetőedzője.

„Most megyek az orosz követségre, holnap pedig Moszkvába, ahol sajtótájékoztatón mutatnak be a nyilvánosságnak. Az Euroligában még egy klubnak sem sikerült sorozatban háromszor diadalmaskodnia, új munkaadómnál most ez a szenzációs eredmény a célkitűzés” – nyilatkozta a szövetségi kapitányként is tevékenykedő szakember.

Rátgéber László Moszkvában gyarapíthatja trófeáit (MTI)

Rátgéber László Moszkvában gyarapíthatja trófeáit (MTI)

„Várhatóan októberben költözöm Oroszországba a családommal együtt, a Szpartak programja pedig szerencsére nem ütközik a válogatottbeli teendőimmel” – folytatta Rátgéber. „Januárban hazajövök az Eb-selejtezőkre, majd április közepétől ismét a nemzeti csapatnak szentelem magam.”

Ami a moszkvai elképzeléseit illeti, a 41 éves mester vegyes érzelmekkel vág neki új megbízatásának:
„Nehéz feladat előtt állok, de átgondoltam, nincs vesztenivalóm. Magyar ember még nem edzősködött a világ legjobb klubcsapatánál, ez mindenképpen büszkeséggel tölt el” – tette hozzá.

Rátgéber a baranyaiakkal 15 év alatt kilenc bajnoki és kilenc Magyar Kupa-győzelmet szerzett, továbbá háromszor jutott be az Euroliga négyes döntőjébe, ahol kétszer bronzéremmel zárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik