Élet-Stílus

Premiership: hatástalan volt a liverpooli tüzijáték

Kiélezett csatában erősítette meg első helyét a Manchester United. Az angol bajnoki listavezető a Liverpool vendégeként győzött úgy, hogy a hajrában tíz emberre fogyatkozva érte el a nyertes találatot.

A dugig telt Anfield Roadon a házigazdák léptek fel támadóbban. Rafael Benítez mintha nem vette volna számításba a Barcelona elleni keddi BL-visszavágót; a spanyol menedzser legerősebb összeállításában küldte pályára csapatát, s a „vörösök” ennek megfelelően szinte elejétől kapujukhoz szögezték ellenfelüket.

A 26. percben Riise lapos szabadrúgása centikkel maradt el a góltól, ám a United momentumokkal később is szerencsésen megúszta: Bellamy remek ütemben vette észre Kuytot, a holland azonban szintén hajszállal maradt le a walesi átadásáról. A túloldalon a manchesteri támadók kevesebb gondot okoztak a hazai védelemnek, igaz Carraghernek közbe kellett avatkoznia a kitörni készülő Rooney helyzeténél.

Térfélcsere után folytatódott a liverpooli erődemonstráció. Gerrard, majd Bellamy lövése akadt el a nagy napot kifogó Van der Saron, utóbbi ráadásul közelről is tesztelhette a hollandot – aki nem hibázott. Később ismét a norvég Riise próbálkozott, ám ő sem volt szerencsésebb, mint „barcelonai hőstársa”.

Az utolsó angol bajnokiján fellépő Henrik Larsson, de a 700. manchesteri meccsét ünneplő Giggs sem okozott veszélyt, s a „vörös ördögök” Rooney sérülésével tovább gyengültek. A 78. percben a Larsont váltó Saha büntetőgyanús körülmények között esett el Agger szorításában, ám Atkinson játékvezető nem látott okot a beavatkozásra.

Annál inkább a 86. percben. Ekkor a Xabi Alonsóval birkózó Scholes emelte ütésre kezét, s a sporttárs lezavarta a pályáról a magáról megfeledkező rutinos középpályást. Pillanatokkal később a frissen beállt Crouch lábában volt (és maradt) az 1-0. A hórihorgas támadó egy jobbról jött ívelést mellel maga elé tett, majd kapura kanalazott, Van der Sar azonban elképesztő bravúrral tornászta ki a bal alsó sarokba tartó labdát.

A 90. percben aztán ismét igazolódott a közhely – vagyis megbosszulták magukat a kimaradt lehetőségek. Giggs esett hanyatt a liverpooli tizenhatos bal sarkánál. A szabadrúgást Cristiano Ronaldo kapura csavarta, s a labda a kissé elmélázó Reináról az előrehúzódó O’Shea elé pattant – a védő pedg hat méterről nem hibázott.

A United így tizenkét pontra növelte előnyét a címvédő Chelsea-vel szemben, s újabb – létfontosságú – lépést tett a bajnoki cím felé.

Premiership, 29. forduló

Liverpool-Manchester
United 0-1 (0-0)
Anfield Road, 44 403 néző. Vezette: Atkinson
Gól: O’Shea (90.)
Kiállítva: Scholes (86.)
Liverpool: Reina – Finnan, Carragher, Agger, Riise – Sissoko (Crouch, 79.), Gerrard, Xabi Alonso, Gonzalez (Fabio Aurelio, 60.) – Kuyt, Bellamy (Pennant, 69.). Szakvezető: Rafa Benítez
Man. United: Van der Sar – Neville, Ferdinand, Vidics, Evra (Silvestre, 63.) – C. Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs – Rooney (O’Shea, 73), Larsson (Saha, 67.). Szakvezető: Alex Ferguson

Portsmouth-Chelsea 0-2 (0-1)
Gól:
Drogba (33.), Kalou (82.)

Arsenal-Reading 2-1 (0-0)
Gól:
Gilberto Silva (51., 11-esből), Baptista (62.), illetve Fabregas (öngól, 87.)

Fulham-Aston Villa 1-1 (1-1)
Gól:
Bocanegra (23.), illetve Carew (21.)

Manchester City-Wigan 0-1 (0-1)
Gól:
Folan (18.)


Newcastle-Middlesbrough 0-0

Sheffield-Everton 1-1 (0-0)
Gól:
Hulse (52.), illetve Arteta (75., 11-esből)

Watford-Charlton Athletic 2-2 (2-0)
Gól:
Bouazza (15.), Francis (21.), illetve Young (67.), Ambrose (89.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik