Élet-Stílus

NHL: megtörte az átkot a Pittsburgh

Az egyre inkább magára találó Pittsburgh 2003 novembere óta először nyert Buffalóban az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A Pittsburgh, amely ötmérkőzéses vesszőfutásán túljutva immár harmadszor nyert sorozatban, 2003 novembere óta először ünnepelhetett győzelmet Buffalóban: szombatra virradóra 4-2-re verte a Keleti főcsoport éllovasát. Jevgenyij Malkin, Ryan Whitney és Jordan Staal egyaránt góllal és góltérő átadással segítette a “pingvineket”, míg Marc-Andre Fleury a kapuban parádézott, 31 hazai lövésnek állta útját, majd a találkozó után elégedetten nyilatkozott.

“A Sabres egy remek csapat, éppen ezért nagy bravúr, hogy győzni tudtunk az otthonában” – magyarázta a 23 éves hálóőr. Nem mellékesen: a Buffalo zsinórban másodszor korcsolyázott le vesztesen a jégről, január 3-án az Ottawa páholta el. A keleti listavezető mellett a ligaleső Anaheim is botladozik, a Columbustól elszenvedett veresége egymásután már a negyedik volt a sorban.

A Phoenix viszont elkapta a fonalat: az amúgy nem túl acélos arizonaiak ötre duzzasztották a győzelmi sorozatukat, miután Yanic Perreault hosszabbításban szerzett találatával jobbnak bizonyultak a vendéglátó Atlantánál. Egy szoros találkozó után essék szó egy sima partiról is: a Nashville nyolc gólt rámolt be Chicagóban, ebből Scott Hartnell kettőt vállalt, míg Paul Kariya gólja mellett három asszisztot is jegyez.


NHL, alapszakasz, 91. játéknap:
Buffalo Sabres-Pittsburgh Penguins 2-4
Vancouver Canucks-Edmonton Oilers 3-2 – h.u.
Chicago Blackhawks-Nashville Predators 3-8
Colorado Avalanche-Tampa Bay Lightning 4-2
Anaheim Ducks-Columbus Blue Jackets 3-4
Atlanta Thrashers-Phoenix Coyotes 4-5 – h.u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik