Élet-Stílus

Döntetlenre áll a Davis Kupa döntője

Az első nap után döntetlenre áll a Moszkvában zajló Oroszország-Argentína Davis Kupa döntő, miután Davigyenko három szettben legyőzte Chelát, amiért Nalbandian Szafinon állt bosszút.

A pénteki nap első találkozója után sok mosolygós arcot lehetett látni a moszkvai Olimpiai Stadionban, Nyikolaj Davigyenko ugyanis négy szettben legyőzte az argentin Juan Ignacio Chelát. Az orosz játékos az első két szettben esélyt sem adott az ellenfelének, mindössze három gémet engedett ki a kezéből.


A harmadik játszmában Chela összeszedte magát, 1:4-re elhúzott, Davigyenko zsinórban három gémet nyerve egyenlített, 5:7-re azonban így is elbukta a szettet. A folytatásban már újra a hazaiak kedvence irányított, ráadásul Chela meg is sérült a combján. Az ápollás után ugyan folytatta mérkőzést, de képtelen volt megakadályozni az ellenfele győzelmét. A két teniszező hatodszor találkozott egymással, a világranglistán harmadik Davigyenko most először bizonyult jobbnak a dél-amerikai riválisánál.


A nap második találkozóján David Nalbandian Marat Szafinon állt bosszút Chela vereségéért: az argentin három játszmában, 2 óra 25 perc alatt nyert, és ezzel kiegyenlítette a csapata hátrányát. Nalbandian négyszer is elnyerte az orosz adogatójátékát, míg a többet hibázó Szafinnak ez mindössze egyszer jött össze, miközben hétszer is kettős hibát vétett.

Szombaton a párosok meccsével folytatódik a döntő.


Davis Kupa, döntő:
Oroszország-Argentína 1-1
Szafin-Nalbandian 4:6, 4:6, 4:6
Davigyenko-Chela 6:1, 6:2, 5:7, 6:4

Szombati mérkőzések:
Juzsnyij, Turszunov-Nalbandian, Calleri

Vasárnapi mérkőzések:
Davigyenko-Nalbandian
Szafin-Chela

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik