Élet-Stílus

Miami: hátrány a hazai pálya

A Miaminak nem előny, hanem hátrány a hazai pálya: a floridai csapat sorozatban harmadszor kapott az American Airlines Arenában, az NBA legutóbbi játéknapján a New York vette be a címvédő várát.


“Nem vitás, valamin változtatnunk kell” – magyarázta az újabb, sorozatban harmadik hazai vereséget követően Pat Riley, a Heat főedzője, aki ezúttal sem számíthatott az első számú centerére, Shaquille O’Neal-ra. A 216 centis óriás térdproblémái miatt hamarosan műtéten esik át, és várhatóan 4-6 hétig harcképtelen lesz. Nélküle pedig a Miami nem túl acélos: a New York ellen is simán kikapott (76-100).


“Minden jót kívánok Shaq-nek, de valahogy nem bánom, hogy ellenünk nem játszott” – vallotta be utóbb Eddy Curry. A Knicks centere 13 ponttal (volt még öt lepattanója is) segítette győzelemre a csapatát, rajta kívül csak Steve Francis (14), illetve Jamal Crawford (19) volt termékenyebb Isiah Thomas emberei közül. A gyengén rajtoló New York Knicks sorozatban másodszor nyert, a mérlege azonban még mindig negatív, hiszen négy győzelme mellett hatszor vesztesen baktatott le a parkettről. A Miaimi is gyengén, bajnokhoz méltatlanul szerepel, 3/5-ös mutatóval csoportjában csak a harmadik.

A játéknap további érdekességeiről röviden: Indianapolisban a liga legidősebb játékosa, a 40 éves Clifford Robinson idénycsúcsot jelentő 14 pontot dobott a 100-91-re nyerő New Jersey-ben. A Cleveland sorozatban ötödször diadalmaskodott a Minnesota elleni derbin, míg a szezont 4 kudarccal kezdő Dallas memphisi sikerével négyes győzelmi szériánál tart. A Los Angeles Lakers a 31 ponttal záró Kobe Bryant segítségével verte a Torontót. A kaliforniaiak ásza átlépte a 17 ezer pontos határt.

NBA, alapszakasz, 18. játéknap:
Indiana Pacers-New Jersey Nets 91-100
Boston Celtics-Portland TrailBlazers 118-90
Cleveland Cavaliers-Minnesota Bucks 92-76
Miami Heat-New York Knicks 76-100
Detroit Pistons-Washington Wizards 100-91
San Antonio Spurs-Chicago Bulls 100-83
Memphis Grizzlies-Dallas Mavericks 103-115
Los Angeles Lakers-Toronto Raptors 107-100
Phoenix Suns-Philadelphia 76ers 106-94
Seattle SuperSonics-Utah Jazz 109-118

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik