Élet-Stílus

Elkerülték a nagyágyúkat a magyar kézisek

Szerencsésen alakult a magyar férfi kézilabdacsapatok számára a Bajnokok Ligája és az EHF Kupa nyolcaddöntőjének keddi, bécsi sorsolása. A Veszprémnek dán, a Pick Szegednek spanyol ellenfél jutott.

Az MKB Veszprém a dán Koldinggal, a Pick Szeged pedig a spanyol Valladoliddal találkozik a Bajnokok Ligájában. Mindkét magyar második volt a csoportjában, így otthon kezd majd december 2-án vagy 3-án. A visszavágókat egy héttel később rendezik. Az EHF Kupában a Dunaferr a spanyol Aragonnal, a PLER-Airport pedig a svájci Grasshoppers-szel mérkőzik a nyolc közé jutásért. A két magyar gárda idegenben vívja az első összecsapást.

A BL-ben sikerült elkerülni a félelmetes spanyol és német hármast (Portland San Antonio, Ciudad Real, Barcelona, illetve Flensburg-Handewitt, Kiel, Gummersbach). A veszprémiek és a szegediek előzetesen bíztak benne, hogy vagy a dán bajnok, vagy pedig a BL-ben leggyengébbnek számító spanyol alakulat, a Valladolid jut nekik.

Perez játéka kérdéses

Németh Csaba, a veszprémiek technikai vezetője elmondta: a Kolding volt az egyik csapat, amelyiket szerettek volna megkapni ellenfélnek. “Két éve, ugyancsak a kieséses szakaszban már találkoztunk a dánokkal, és továbbjutottunk. A Kolding remekül játszott a csoportjában, de bízunk benne, hogy megint mi kerülünk a negyeddöntőbe. Ezen a héten dől el, hogy az utolsó mérkőzésen megsérült Perez vállalni tudja-e a játékot.”

Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke szintén elégedett volt. “Végre nem kőkemény ellenfelet kaptunk a kieséses szakasz elején. A Valladolid remek gárda, de mi előzetesen úgy számoltunk vele, hogy a Montpellier megelőzi majd, de bravúros pontszerzéssel ezt elkerülte. Bízom benne, hogy a Schaffhausen elleni idegenbeli siker erőt ad, a sérülésből felépült játékosok pedig fokozatosan visszanyerik régi formájukat. Addig lesz egy Veszprém ellen rangadó is, arra is figyelnünk kell.”

Nincs ok panaszra

Az EHF Kupában szintén voltak olyan csapatok, amelyek ellen szinte reménytelen lett volna a továbbjutás, de így sem a Dunaferr, sem pedig a PLER nem panaszkodhat. Sári Árpád, a dunaújvárosiak ügyvezető igazgatója szerint tovább lehet jutni az Aragon ellen: “Riválisunk ötvenszázalékos mutatóval a nyolcadik helyen áll hazája bajnokságában, az élcsapatoktól oda-vissza viszonylag nagy különbséggel kikap. Kaphattunk volna nehezebb és könnyebb ellenfelet is, jó, hogy idegenben kezdünk.”

Nagy Károly, a PLER vezetőedzője úgy véli, van alapja a bizakodásnak a Grasshoppersszel szemben: “Mielőbb megpróbálunk felvételt szerezni az ellenfélről, és megfelelően felkészülni belőle. Majd csak az első mérkőzésen derül ki, hogy mennyi esélyünk van a továbbjutásra. Remélem, sok…”

A nyolcaddöntők párosítása
Bajnokok Ligája

MKB VESZPRÉM – Kolding (dán)
PICK SZEGED-Valladolid (spanyol)
GOG Gudme (dán)-Ciudad Real (spanyol)
Kozina (szlovén)-Portland San Antonio (spanyol)
Montpellier (francia)-Barcelona (spanyol)
Celje (szlovén)-Flensburg-Handewitt (német)
Csehovszki Medvegyi (orosz)-Gummersbach (német)
Chambéry (francia)-Kiel (német)

EHF Kupa
Aragon (spanyol)-DUNAFERR
Grasshoppers (svájci) – PLER-AIRPORT
Magdeburg (német) – Kronau-Östringen (német)
Pölva Serviti (észt)-Bidasoa Irun (spanyol)
Lemgo (német)-Dunkerque (francia)
Asztrahany (orosz)- FC Köbenhavn (dán)
Skjern (dán)-Sävehof (svéd)
Paris Handball (francia)-Trebnje (szlovén)

Az első mérkőzéseket december 2-án vagy 3-án, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik