Élet-Stílus

BL: a Camp Nou-ban vághat vissza a Barcelona

Állás

A-csoport:
1. Chelsea 9 pont
2. Barcelona 4
3. Werder 4
4. Levszki 0

B-csoport:
1. Bayern 9
2. Sporting
3. Inter 3
4. Szpartak 1

C-csoport:
1. Liverpool 7
2. PSV 7
3. Galatasaray 1
4. Bordeaux 1

D-csoport:
1. Valencia 9
2. Roma 6
3. Olympiakosz 1
4. Sahtar 1


BL: a Camp Nou-ban vághat vissza a Barcelona 1

BL: a Camp Nou-ban vághat vissza a Barcelona 2

A-csoport: Sevcsenko és Drogba is sérült

Azzal együtt, hogy a Chelsea várhatja nyugodtabban a csoportrangadót, Jose Mourinho, a londoniak szakvezetője nincsen irigylésre méltó helyzetben. A legnagyobb gondot Andrij Sevcsenko és Didier Drogba sérülése okozza a számára, bár az elefántcsonparti és az ukrán csatár is felszállt a csapatot Barcelonába szállító repülőgépre, nem biztos, hogy mind a ketten pályára is léphetnek a Camp Nou-ban. És ott van még a kapuskérdés is: Carlo Cudicini felépült a sérüléséből, ugyanakkor Hilario remek formába került. Mourinho még nem döntött, ki véd kedden, a nyilatkozataiból viszont az szűrhető le, hogy inkább a portugál Hilariót favorizálja, és elképzelhető, hogy Salomon Kalou-t is kezdőként veszi majd számításba a csatárposzton.


Bárhogy is legyen, a Chelsea-re nehéz kilencven perc vár Barcelonában, Frank Rijkaard legénysége ugyanis kikecmergett a hullámvölgyből, a főpróbán simán, 3-0-ra verte Recreativo Huelvát. Ráadásul Lionel Messi felépült a bokasérüléséből, Ronaldinho pedig végre valahára “elkapta a fonalat”, a hétvégén két gólt is vállalt. Győzelme esetén a Chelsea biztosan továbbjut a csoportból, sőt, ehhez akár egy döntetlen is elég, ha a jelenleg második Werder nem nyer Szófiában.


Egyébiránt ezt nehéz elképzelni, a brémai alakulat ugyanis remekel az utóbbi időben (a Bundesliga éllovasa pénteken 6-1-re verte a Mainzot), és két héttel ezelőtt egyszer már legyőzte a Levszkit, amely az ujjsérülést szenvedett kapusát, Georgi Petkovot kénytelen lesz mellőzni. Ennek ellenére a bolgárok veterán középpályása, Daniel Borimrov optimistán vezette fel a találkozót, szerinte a Levszki képes legyőzni a Werder Brement. “A németek védelme nem sebezhetetlen, gyakorta hibázik, és ezeket nekünk ki kell használnunk” – mondta a 36 éves labdarúgó, aki tagja volt annak a bolgár válogatottnak, amely az 1994-es világbajnokság negyeddöntőjében megtréfálta Németországot.

B-csoport: a siker kapujában a Bayern



BL: a Camp Nou-ban vághat vissza a Barcelona 3

Lucio és a Bayern München ott áll a továbbjutás küszöbén (EPA)


A Bayern München ugyanabban a cipőben jár, mint egy csoporttal arrébb a Chelsea, azaz a bajor csapat továbbjutása már kedden eldőlhet, ehhez hazai pályán a portugál Sportingot kell legyőznie. Az erőviszonyok tekintetében ez nem tűnik lehetetlen küldetésnek, még azzal együtt sem, hogy Bastian Schweinsteiger eltiltása miatt nem játszhat, Lukas Podolski pedig kidőlt a sorból. A bokáját fájlaló válogatott játékosra legalább háromhetes pihenő vár, ekképp a portugálok ellen legfeljebb csak a lelátón kaphat helyet. Felix Magath emberei két héttel ezelőtt 1-0-ra nyertek Lisszabonban, és a főpróbán is győztesen vonulhattak le a pályáról, 2-0-ra verték a Frankfurtot, ellenben a Sporting Lisboa erejéből csak egy döntetlenre futotta a Beira Mar otthonában.


A csoport másik találkozóján az eddig egy pontot szerző Szpartak Moszkva a vártnál gyengébben szereplő Internek ad randevút. A vendégek rangadót nyertek a hétvégén, az AC Milant fektették két vállra, a győzelemért azonban nagy árat fizettek: Patrick Vieira bokasérülése miatt biztosan kihagyja a moszkvai találkozót, és Zlatan Ibrahimovic sincs tökéletes állapotban. Mégis úgy fest, hogy a svéd csatár a kezdőben kap helyet, ezáltal Julio Cruz, aki az előző körben két gólt is szerzett a Szpartak ellen, csak a kispadon kezdi a mérkőzést. “Nehéz találkozó előtt állunk, hiszen egy masszív csapattal találkozunk, és a várható hideg is nehezíti majd a dolgunkat, ezek ellenére győzelmet várok” – nyilatkozta Dejan Sztankovics, az Inter középpályása. A házigazda képviseletében Jeorgi Tyitov emelkedett szólásra: “A mostani Inter nem olyan félelmetes, mint az előző években. Az hiszem, a legjobbkor találkozunk az olaszokkal, és ha most nem verjük meg őket, nem fogjuk soha” – mondta a csapatkapitány. Idevág, hogy az orosz együttes 20 mérkőzés óta nyeretlen a Bajnokok Ligájában, és a legutóbbi 20 fellépéséből 16-szor elbukott.

C-csoport: sima ügy

Kristálytiszta a képlet: az egyaránt hatpontos fórban lévő Liverpool és a PSV bejut a 16 közé, amennyiben az otthonában két vállra fekteti soros, eddig még nyeretlen ellenfelét, a Bordeaux-t és a Galatasarayt. Világraszóló szenzáció lenne, ha 2005-ös győztes angol csapat elbukna francia ellenfelével szemben, még úgy is, hogy Rafa Benítez várhatóan nem a legerősebb tizenegyét küldi majd pályára. Steven Gerrard, Mohamed Sissoko, Craig Bellamy és Fabio Aurelio sem teljesen egészséges, könnyen lehet, hogy a spanyol szakember nem kockáztat feleslegesen. Amúgy átellenben is akadnak problémák, Franck Jurietti boka-, Stephane Dalmat pedig combsérüléssel bajlódik. “A labdarúgásban minden megtörténhet, ezért hiba azt gondolni, hogy könnyű meccs vár ránk, mert az ellenfél a tabella utolsó helyén áll. Figyelmesen és okosan kell játszanunk, mert a Bordeaux-nak több remek játékosa is van” – bölcselkedett Benítez, a “vörösök” spanyol menedzsere.


Phillip Cocu, a PSV csapatkapitánya is óvatosan fogalmazott a Galatasaray elleni BL-csatát felvezető sajtótájékoztatón, ugyanakkor a szavaiból kisejlik, el sem tudja képzelni, hogy a törökök megtréfálják őket hazai pályán. “Jó formában vagyunk, természetesen kedden is győzelemre törünk majd. A hazai pálya nagy előny, bízom benne, hogy ezt ki is használjuk” – nyilatkozta a veterán futballista. Nem mellékesen, a C-csoport valamennyi csapata győzelemmel hangolt az újabb BL-fordulóra, a Liverpool az Aston Villát verte 3-1-re, ugyanilyen arányban nyert a Bordeaux is a Sedan ellen, míg a PSV 3-0-ra intézte el a Waalwijkot, a Galatasaray pedig a 1-0-ra a Genclerbirligit.

D-csoport: bizonyítana a Sahtar

A Sahtar eddig csak egy pontot szerzett, míg a keddi ellenfele, a Valencia már kilencet, ettől függetlenül az ukránok edzője, Mircea Lucescu optimistán tekint a találkozó elé. Elmondta, kielemzte a két együttes két héttel ezelőtti mérkőzését (azon 2-0-ra nyertek a spanyolok), és semmi olyant nem látott, ami azt mondatná vele, hogy a Valencia erősebb, mint a saját csapata. “Igen, én úgy tartom, hogy vagyunk olyan jók, mint a spanyolok, ezért nem elégszünk meg a döntetlennel” – mondta nagyon lelkesen. A Sahtar és edzője önbizalmának nyilván jót tett a Karpati Lvov hétvégi, 4-1-es legyőzése, miközben a Valencia meglepetésre 1-0-ra kikapott a Santandertől, ráadásul Jaime Gavilánt is elvesztette, a játékosra hét-nyolc hónapos kihagyás vár térdsérülése miatt.


A csoport másik mérkőzésén az AS Roma az Olympiakoszt látja vendégül az Olimpicóban. Az olasz csapat két héttel ezelőtt Simone Perrotta góljával nyert Görögországban, újabb győzelme esetén nagy lépést tenne a továbbjutás felé. “Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, és amilyen gyorsan csak lehet, tovább szeretnénk jutni” – adta ki a jelszót Luciano Spalletti, az olaszok trénere. Jelenleg az eddig még makulátlan Valencia áll a kvartett élén, a Roma hat egységet gyűjtve a második, az egy-egy ponttal rendelkező Olympiakosz és Sahtar közül az utóbbi szorul az utolsó helyre rosszabb gólkülönbsége miatt.





BL, csoportkör, 4. forduló, kedd:



BL: a Camp Nou-ban vághat vissza a Barcelona 4

A liverpooli Peter Crouch kedden már a 16 közé jutásnak is örülhet (EPA)

A-csoport:


Levszki Szófia-Werder Bremen, 20:45
Barcelona-Chelsea, 20:45

B-csoport:


Szpartak Moszkva-Internazionale, 18:30
Bayern München-Sporting Lisboa, 20:45

C-csoport:


Liverpool-Bordeaux, 20:45
PSV Eindhoven-Galatasaray, 20:45

D-csoport:


Sahtar Doneck-Valencia, 20:45
AS Roma-Olympiakosz, 20:45

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik