Élet-Stílus

Cselgáncs: Ungváriék aranyérmesek

A 66 kilogrammos Ungvári Miklóssal felálló német TSV Abensberg nyerte meg az OTP Bank Európai Klub Kupa cselgáncssorozat budapesti négyes döntőjét, miután a fináléban 8-4-re verte a szentpétervári Javara Névát, a bronzérmes a grúz Szagarejo lett.




Cselgáncs: Ungváriék aranyérmesek 1

judo.lap.hu

Cselgáncs: Ungváriék aranyérmesek 1
Cselgáncs: Ungváriék aranyérmesek 3


A bajor együttes az első felvonásban 5-1-re elhúzott, majd a tízperces szünetet követő visszavágón 3-3-as döntetlennel tartotta meg előnyét, s ezzel fennállása legnagyobb sikerét érte el. Az Abensberg diadaláért 15 ezer eurót kap, míg az ezüstérmes oroszok 10 ezerrel vigasztalódhatnak, a Szagarejo ezret kap.

“Utólag már el merem árulni, hogy nem túl jó formában érkeztem ide, hiszen egy hete még a jobb karomat is alig tudtam felemelni. A kluborvos azonban csodát tett, és masszázzsal annyira helyre tudta hozni, hogy a küzdelem során nem foglalkoztam a vállammal. Fantasztikus érzés BEK-et nyerni, ráadásul úgy, hogy szinte hazai pályán érezhették magukat a külföldi csapattársaim is. Éreztem a közönség szeretetét és bíztatását, köszönöm mindenkinek” – mondta az MTI érdeklődésére az Európa-bajnok, vb-harmadik kecskeméti klasszis.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik