Élet-Stílus

Elhúzódhat a Wembley átadása

A Daily Telegraph című angol lap információi szerint elképzelhető, hogy csak 2010-ben készül el az új Wembley Stadion. Becslések szerint már az eddigi késlekedés is 1,5 milliárd eurós kárt okozott.

A londoni aréna ünnepélyes átadására eredetileg május 30-án, az angol-magyar barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzésen került volna sor, mivel azonban a stadion nem készült el, a 3-1-es angol győzelmet hozó meccset Manchesterben rendezték.

A munkálatok hónapok óta szünetelnek, mert a kivitelező Multiplex építkezési vállalat 515 millió eurós kártérítési pert indított a stadiont üzemeltető Wembley National Stadium Ltd. ellen. A Multiplex azt kifogásolja, hogy a létesítmény üzemeltetői nagy nyilvánosság előtt többször is a céget hibáztatták a késlekedésért és ezzel ártottak a hírnevének.

A Multiplex jelezte, hogy a jogvita lezárásáig nem folytatódnak a munkálatok a Wembleyben. A brit kormány megpróbál közvetíteni a szembenállók között, egyelőre hiába. Az eddigi késlekedés becslések szerint 1,5 milliárd eurós kárt okozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik