Élet-Stílus

Fehérvár: még él a remény

A nemzetközi színtéren egyedüli magyar csapatként állva maradt FC Fehérvár 1-1-es döntetlent játszott a svájci Grasshoppersszel az UEFA-kupa második selejtezőkörének első felvonásán.

A székesfehérvári Sóstói Stadionban 5000 néző előtt lejátszott találkozón a vendégek szerezték meg a vezetést: a 70. percben Roberto Pinto tört be a fehérvári tizenhatosra, egy csellel becsapta Vincze Zoltánt, majd 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. A Magyar Kupa-győztes a hosszabbításban kozmetikázott az eredményen: a 91.percben jártunk, amikor a csereként beálló Horváth Gábor 8 méterről a bal alsó sarokba bólintotta a labdát.

A mérkőzés után a csapat edzője, Csertői Aurél a klub hivatalos honlapján úgy nyilatkozott, a hazai 1-1 azt jelenti, hogy még nyitott továbbjutás kérdése. “Kemény csapat a Grasshoppers, ezt most megtapasztalhattuk. Sajnos a helyzeteinket sorra elhibáztuk, pedig meg volt a sanszunk többször is a gólszerzésre. A visszavágón meg kell próbálnunk kiharcolni a továbbjutást” – mondta Csertői.


A svájciak szakmai munkáját irányító Krassimir Balakov a következőképp értékelte a csütörtök esti kilencvenegynéhány percet: “Jó mérkőzés volt, a Fehérvár jól játszott. Bosszant, hogy az utolsó percben tudtak egyenlíteni a hazaiak, így ötven-ötven százalék az esély a továbbjutásra” – jósolt a végén a bolgár tréner.


A párharc második felvonása augusztus 24-én esedékes.

UEFA-kupa, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés:
FC Fehérvár-Grasshoppers (sváci) 1-1 (0-0)
Gól:
Horváth G. (91.), ill. Roberto Pinto (70.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik